MM-kisojen poikkeuksellinen sarjasysteemi syy Kazakstanin ja muiden jymypaukkuihin? Iiro Pakarinen: “Se on nähtävissä, että tasoerot ovat tasoittuneet paljon”

© Kuva: Getty Images

Latvian Riiassa pelattavien MM-kisojen sarjajärjestelmässä on yksi erikoisuus verrattuna normaaliin turnausformaattiin. Tämän kevään turnauksessa ei pelata lainkaan karsintasarjaa tai -otteluita, koska koronaviruspandemian takia alasarjojen turnauksia ei pystytty pelaamaan. Putoaminen suoraankaan ei uhkaa yhtäkään maata.

Toista MM-turnaustaan pelaavan Iiro Pakarisen mukaan on vaikea arvioida sitä, että onko sarjasysteemi – ennalta heikompien maiden mahdollinen paineettomuus – syy siihen, miksi etenkin Kazakstan sekä myös Norja ja Suomelle vain 0-3 taipunut Italia ovat olleet jokainen tahoillaan miehekkäitä turnauksen aikana.

– Vaikea on sanoa. Kazakstan ja muut ovat hyviä maita kiekossa. Kazakstanin KHL-joukkue (Barys Nur-Sultan) pelaa Euroopan huipulla. En osaa siis sanoa, että vaikuttaako se (sarjasysteemi), mutta se on nähtävissä, että tasoerot ovat tasoittuneet paljon.

Mainituista maista etenkin Kazakstan on ollut rohkea, raikas ja ennakkoluuloton. Ennen tätä kevättä A-sarjassa vain muutamia matseja voittanut maa on nyt tyrkyllä jopa puolivälieriin.

Noista adjektiiveista oikeastaan kaikki kuvaavat myös Pakarista. Suonenjoen mies on nakuttanut MM-jäillä kaksi häkkiä.

– Tämä on ollut nousujohteista. Startattiin Italiaa vastaan torstaina hyvin, mutta sen jälkeen se oli ehkä pelailua. Eivät ne ole koskaan henkisesti helppoja pelejä, mutta voitettiin hienosti, kolmosketjussa luutinyt hyökkääjä puhui.

– Hyvään suuntaan ollaan menossa, mutta parantaa voi.

Jokerien pelaaja on painanut samassa vitjassa yhdessä HPK:ssa viime kaudella ihastuttaneiden Petri Kontiolan ja Jere Innalan kanssa.

– Kemiat ovat löytyneet meillä. Olen itse koittanut tehdä kahdelle kiekolliselle ukolle tilaa, ja tehnyt maskia. Voidaan kyllä vielä parantaa kiekollista peliä hyökkäysalueella. Esimerkiksi riistoista ei ole päästy ihan paikoille, arvioi Pakarinen, jonka sanojen mukaan MM-kisapaikoilla Suomen korttipelirinkiä on dominoinut Kontiola.

Ainoa kaksinumeroiseen pistemäärään (10) yltänyt Suomi jatkaa turnaustaivaltaan lauantai-iltana Saksaa vastaan.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!