Mikään ei tullut sittenkään eteen – näin Lukko-luotsi Pekka Virta summasi upean kauden annin

© Kuva: Juha Tamminen

KalPan aikanaan hopealle Liigassa luotsannut Pekka Virta kirkasti mitalin tiistaina upeasti kullaksi, kun tämän jättämä Lukko voitti TPS:n 6-2 neljännessä finaalissa vieden loppuottelusarjan voitoin 3-1.

Liigahistorian kolmanneksi kokenein valmentaja kertoi sarjan sivuilla tuntemuksistaan tuoreeltaan raskaan kauden jälkeen. Oli koronaa, oli Virran itsensäkin sairastuminen tautiin, oli koronan tuomia taukoja, oli tiukka tahti pudotuspeleissä keväällä, ja niin edelleen.

– Kyllä tässä vähän on sellainen tunne, että kaikki on jo sanottu. Mutta kreivin aikaan pääsin joukkueen kanssa taas tekemisiin ja hyvään lopputulokseen. Pelaajien kanssa tästä on tullut puhuttua ja kyllä se sairastelun aika oli vaikeaa monella tavalla, Virta myönsi.

Sen ymmärtää. Lukolla oli siinä mielessä lisäksi haastava paikka, että ainakin suuren yleisön silmissä joukkueella oli vain hävittävää. Raumalaisnippu oli kahden kauden ajan Liigan paras joukkue kaukalossa ja seura sen ulkopuolella.

– Peleissä näkyi voittamisen paine, mutta positiivinen yllätys oli se, kuinka hyvin pelaajat sen käsittelivät.

Seurahistorian toinen mestaruus päätti Lukon pitkän, liki 60 vuotta kestäneen odotuksen.

– Tämä on ollut Raumalle paljon isompi juttu kuin osasin itse odottaa. Olisihan se ollut vielä hienompaa, jos olisi voinut olla yleisöä hallilla.

Jonkinlaiseen juhlaan mahtava luotsi osallistuu itsekin, vaikka koronavirustauti näytti vaikuttavan Virran olemukseen vielä neljännessäkin finaalissa.

– Muuten on keskityttävä toipumiseen, että pääsisi lopullisesti näistä härveleistä eroon, Virta viittasi happiviiksiin ja muihin apuvälineisiin.