Menettääkö liigajoukkue tuoreen hankintansa? Suomalaislupaus tekee kovaa jälkeä rapakon takana – nyt syntyi 1. maali: ”Pelaa itsevarmasti ja röyhkeästi”

© Kuva: Leijonat.fi

Mikkeliläisessä liigajoukkue Jukureissa talven pelannut Mikko Kokkonen on saanut uralleen Pohjois-Amerikassa valtavan upean alun. AHL:ää Toronto Marliesin ykkösparissakin pelannut pakki on nimittäin summannut kuudessa ensimmäisessä pelissään jo tehot 1+4=5 (+2).

Mikkeliläislähtöisen lupauksen tehoilu on siinä mielessä poikkeuksellista, että esimerkiksi Jukureissa hän sivalsi 50 pelissä saldon 1+9=10 (-17). Tuo voi mennä pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa siis vielä aivan hyvin rikki.

Kokkonen on jäänyt vain kahdessa matsissa pisteittä, ja viime yönä hän sivalsi Laval Rocketia vastaan tehot 1+1=2. Toronto Maple Leafsin farmijoukkue voitti 3-2, ja nyt joukkue keikkuu kuuden porukan Canadian Division -nimeä tottelevassa lohkossa viidentenä.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari niittasi uransa ensimmäisen AHL-maalin b-pisteiden välistä oivan nousun päätteeksi.

Liigajoukkue Pelicansille Kokkosen tehoilu voi olla jopa kurja juttu, sillä lahtelaiset hankkivat pelurin ensi kaudeksi takalinjoilleen. Ei olisi mikään jättimäinen ihme, jos nähdyillä näytöillä pakki pelaisi itseään pohjoisamerikkalaisten kiekkopamppujen sydämiin.

AHL-joukueen maalivahti Joseph Woll oli kehunut Kokkosta joukkuetta läheltä seuraavan Nick Bardenin mukaan. Ensiksi hän havaitsi pakin nopeudet, ja nyt myös jalat.

– Hän pelaa itsevarmasti ja röyhkeästi.

Marliesilla on pelaamatta vielä viisi runkosarjamatsia.