Toukokuun alussa kävi selväksi Saksan jääkiekkoliiton toimesta, ettei MM-jäillä edellisen kerran vuonna 2017 pelannutta Thomas Greissia nähdä Latvian kisoissa Saksan paidassa.

Asiaa ei perusteltu tuolloin julkisuuteen sen ihmeemmin, mutta nyt tapauksen taustoja on valotettu Eishockey News -sivuston haastattelussa. NHL-vahdilla ei ollut asiaa turnaukseen sosiaalisessa mediassa esittämien kantojen takia.

Detroit Red Wingsissä tällä kaudella 34 pelissä prosentein 91,2 torjunut saksalainen tykkäsi sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramissa päivityksestä, jossa Adolf Hitler ja Hillary Clinton rinnastettiin keskenään. Saksalainen on lisäksi kertonut olevansa Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trumpin kannattaja.

Nyt 35-vuotias kassari on joutunut perustelemaan touhujaan ja vakuuttelemaan, ettei hän ole esimerkiksi oikeistoradikalisti. Hän ei kuulemma ole myöskään kansallissosialisti.

– Pikemminkin olen hyvin avoin maailmalle. Toivon myös kaikilta muilta avoimuutta ja suvaitsevaisuutta.

Hyvässä liidossa MM-jäillä olevaa Saksaa luotsaa suomalainen Toni Söderholm, jonka kanssa Greiss oli ollut yhteyksissä.

– Minun valitsemattomuuspäätös tuli aika tyhjästä. Olisin mielelläni ollut mukana. Mutta toivon saksalaishokille kaikkea hyvää.