Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin välinen NHL:n pudotuspelien avauskierroksen ottelupari on noussut otsikoihin jos jonkinlaisen draaman takia. Ensiksi mainitun John Tavares loukkaantui vakavasti, kun hän sai epäonnisen tilanteen takia päähänsä Corey Perryn polven.

Arvostettu Tavares kärsii sekä aivotärähdyksestä että polvivammasta, ja sivussa hän joutuu olemaan ainakin pari viikkoa. Huonomminkin olisi voinut käydä karmean näköisessä tilanteessa.

Maple Leafs voitti yöllä Canadiensin 5-1 tasoittaen sarjan 1-1:een. Voitto meni, kuinkas muutenkaan kuin Tavaresille, joka oli joukkueen yksi tehokkaimmista runkosarjassa.

– Tämä oli hänelle. Hän on kapteenimme, johtajamme, kovat tehot 1+2 summannut Auston Matthews tunnelmoi taalaliigan nettisivuilla.

– John on valtava osa joukkuettamme. Siinä tilanteessa tapahtui jotakin todella pelottavaa ja vakavaa, mutta joukkueemme vastaus oli nyt uskomaton.

Vain luoja tietää sen, miten paljon kokemus kasvattaa Torontoa joukkueena vahvemmaksi.

– John lähetti viestejä meille ja rauhoitti joukkuetta. Se todellakin auttoi äijiä kohti oikeanlaista mielentilaa. Meistä oli tietenkin aistittavissa aiemmin suurta huolta ja pelkoa, luotsi Sheldon Keefe sanoi.

– Kaipaamme häntä jäälle ja koppiin. Emme pidä siitä, ettei hän ole matkassamme.

Voitoissa 1-1 oleva sarja jatkuu tiistaiyönä.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Sellaiset riennot: NHL:ssä isän kädestä saaneelta Panthersilta säälittävää touhua: Nikita Kutsherov ja toinen peluri telottiin – Markus Nutivaara joutui tappeluun