Florida Panthersin laulut alkavat olla laulettu NHL:ssä. Säälittävään sikailuun keskittynyt joukkue otti nokkaan lauantai-iltana NHL:n pudotuspelien avauskierroksella urakalla luvuin 2-6 jääden ottelusarjassa Tampa Bay Lightningia vastaan tappiolle voitoin 1-3.

Ottelussa päähuomion vei Tampa-pelaajien saama kova kohtelu. Ensiksi loukkaantui pudotuspeleihin palannut, ja vasenta jalkaansa jäässä tuskaisen näköisenä pidellyt Nikita Kutsherov Antohy Duclairin huitomisesta ja sitten Patric Hörnqvistiltä kovan taklauksen saanut Mikhail Sergatshev.

– En nähnyt Kutsherovin tapauksesta uusintaa. Tiedämme kyllä, kuinka toimia erilaisissa ylä- ja alamäissä – olemme kokenut ryhmä. Olen varma, että kyseiseen tapaukseen tullaan puuttumaan, jos se oli likainen temppu, Tampan Victor Hedman pyöritteli NHL:n nettisivuilla.

– En minäkään nähnyt sitä tapausta. Mutta joukkueemme ukot eivät jää jäihin, elleivät he sitten todella loukkaannu, Alex Killorn jatkoi.

Näiden kahden tapauksen jälkeen piru oli irti totaalisesti, ja isompaan joukkorähinään joutui osallistumaan muun muassa pantteripaitojen Markus Nutivaara. Suomalaispakki löysi jazz-kaverin Tampan Ross Coltonista.

Telottu Kutsherov iski pelissä tauluun pisteet 1+3=4, ja hän johtaa pudotuspelien pistepörssiä lukemin 3+6=9.

– Meidän on nyt vain palattava kotiin ja unohdettava tämä. He keksivät keinot latoa maaleja, ja sitä ei voi hyväksyä, Panthers-kippari Aleksander Barkov summasi.

Voitoissa 3-1 oleva sarja on ensimmäisen kerran katkolla hallitsevalle mestarille tiistaiyönä.