Leijonat välttänyt ainoana maana suorat tappiot MM-kisoissa – yllätystykin taiteilema rutiinivoitto nosti lohkokärkeen

© Kuva: Getty Images

Leijonat jatkoi väkevää taivaltaan Latvian Riiassa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa torstaina rutiininomaisella 3-0-voitolla Italiasta. Hyvin ja nöyrästi töitä tehnyt Suomi on ainoa maa kaikista, joka on marssinut pelistä toiseen välttäen suorat tappiot.

Leijonat nousi kolmen pinnan selvällä voitolla lohko B:n kärkeen 10 pisteen turvin. Täyden pistepotin salaisuus oli maalivahti Harri Säterin perusvarma ilta, joka toi tilille vain reilut 10 torjuntaa. Pedersören kunnan kasvatti Tony Sund puolestaan napautti MM-kisauransa kaksi ensimmäistä maalia.

Maalinteossa onnistui myös Buffalo Sabresin NHL-mies Arttu Ruotsalainen. Leijonien hyvyys oli kurinalaisuus, sillä nyt se otti ensimmäisen jäähynsä vasta muutama minuutti ennen kolmoserän loppua.

Alkulohkossa on pelaamatta kolme ottelua per maa, ja Suomen ero ensimmäiseen putoajaan on vain kolme pinnaa. Leijonat kohtaa vielä Saksan, Kanadan ja Latvian, joten mikään ei ole varmaa vielä esimerkiksi jatkopaikan suhteen.