Kohupelaaja solmi Liiga-sopimuksen – edellinen pesti päättyi noloihin potkuihin! ”Alakerran isäntä”

© Kuva: Getty Images

Liiga-seura JYP on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kanadalaisen puolustajajätti Andrew O’Brienin kanssa.

28-vuotias O’Brien on Anaheim Ducksin kesän 2012 NHL-varaus. Ura Pohjois-Amerikassa tyssäsi kuitenkin 200 otteluun farmiliigassa.

193-senttinen pakkijärkäle edusti viime kaudella KHL-seura Riian Dynamoa, SHL:ssä pelaavaa Oskarshamnia sekä Norjan pääsarjaseura Stjerneniä. Ruotsalaisseura Oskarshamnista mies sai potkut kesken sopimuksen puolustajan kärähdettyä ratista.

– O’Brien on hyvässä urheilijan iässä oleva pelaaja, joka tuo joukkueemme alakertaan vahvaa puolustus- ja kamppailupelaamista, sekä selkeää ja peliä edistävää kiekollista osaamista. Kokoisekseen hyvin luistelevan O’Brienin oman puolustusalueen kamppailupelaaminen on vahvaa ja hänellä on todella fyysinen ote puolustamisessaan, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Aiemmat potkut ruotsalaisseurasta on käsitelty JYPin toimesta.

– Olemme hyvin tietoisia kyseisestä tapahtumasta ja olemme keskustelleet asiasta kaikkien asianosaisten kanssa. Hän tiedostaa tehneensä ison virhearvioinnin ja on katunut tekoaan. Haluamme antaa hänelle uuden mahdollisuuden jatkaa ammattiaan JYPin paidassa, Viitanen kommentoi.

JYP tituleeraa O’Brienia kotisivuillaan uudeksi ”alakerran isännäksi”.