Kazakstan otti historiansa ensimmäisen voiton Leijonista – Marko Anttila: ”Ei mua ainakaan hirveästi hävetä”

© Kuva: Getty Images

Leijonat sunnuntai-iltana MM-jäillä kaatanut Kazakstan ei yllättänyt Marko Anttila, joka oli hyvin tietoinen vastustajan laadukkuudesta.

Kazakstanin joukkueesta monet pelaavat KHL:ää kovassa Barys Nur-Sultanissa, joten useat pelaajat olivat Anttilalle entuudestaan tuttuja. Leijonat-kapteenin mukaan tappiossa ei ollut ainakaan siitä kyse, että vastustajaa olisi aliarvioitu.

– Itse en ainakaan aliarvioinut heitä, sillä olen pelannut niin useasti heitä vastaan. Kazakstanilla on paljon vahvoja jätkiä. Eivät he mua yllättäneet, Anttila kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Leijonien nelosketjussa jälleen pirteästi esiintynyt hyökkääjä näkee tappiossa myös positiivisia asioita. Ottelu oli opettavainen ja joukkue aikoo palata tositoimiin entistä vahvempana.

– Totta kai me oltaisiin haluttu voittaa, mutta ei mua ainakaan hirveästi hävetä. Ei vaan painettu tänään tarvittavia maaleja. Näitäkin kokemuksia tarvitaan ja näistä otetaan opiksi.

– Totta kai yhdessä tässä voitetaan ja hävitään. Tappio harmittaa. Mutta ei tässä auta laittaa päätä pensaaseen. Tästä noustaan taas ja ollaan parempia seuraavassa pelissä, Anttila sanoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen