Jos MM-kisat etenisivät, kuten maiden edelliset MM-kohtaamiset: Leijonat taas maailmanmestarina torille!

© Kuva: Getty Images

Kun touko-kesäkuussa Riikassa pelattavien MM-kisojen alku on jo lähellä, on nyt hyvä aika spekuloida mahdollisilla teorioilla siitä, miten turnaus etenisi, jos kisat menisivät, kuten maiden edellisten MM-kisakohtaamisten tulokset. Suomi olisi tuolla kaaviolla vahvoilla taas!

Vuodesta 1990 lähtien MM-kisoissa ei ole pelattu pelejä Valko-Venäjä – Iso-Britannia, Ruotsi – Iso-Britannia, Tsekki – Iso-Britannia ja Sveitsi – Iso-Britannia, joten näistä pisteet jaettiin Iso-Britannian vastustajille 3-0 sillä oletuksella, että ne ovat pelien ennakkosuosikkeja.

Mikäli joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä toisen kerran, on tässä jutussa huomioitu tulokseksi viimeistä edellinen kohtaaminen. Esimerkiksi Suomi voitti Kanadan viime kisoissa kaksi kertaa 3-1, jonka myötä sekä alkusarjan että välierän tulos olisi tuo.

Alkulohko A

Kanada 17 pst
Suomi 16
USA 15
Latvia 14

Saksa 9
Norja 8
Italia 3
Kazakstan 2

Alkulohko B

Venäjä 20 pst
Tshekki 16
Ruotsi 14
Sveitsi 11

Slovakia 10
Tanska 7
Valko-Venäjä 6
Iso-Britannia 0

Jos alkulohkot päättyisivät yllä olevalla tavalla, olisi pudotuspelikaavio seuraavanlainen.

Pudotuspelit

Puolivälierät:
Kanada-Sveitsi 3-2 ja
Suomi-Ruotsi 5-4 ja
Tshekki-USA 2-3
Venäjä-Latvia 3-1

Välierät:
Venäjä-USA 4-3
Kanada-Suomi 1-3

Pronssiottelu:
Kanada-USA 1-4

MM-finaali:
Venäjä-Suomi 0-1

Suomelle taas kultaa? Kisoja kannattaa odottaa!