Hetkinen? NHL:n todella yllättävä suomalaisnimi iski historiallisen tempun ja keikkuu joukkueensa maalipörssin jaettuna kärkenä – NHL-ikonilta kehut

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Joel Armia pääsi perjantaiyönä NHL:ssä historiallisen kovaan vireeseen, kun tämän edustama joukkue kaatoi NHL:n pudotuspelien avauskierroksen viidennessä osaottelussa Toronto Maple Leafsin ensimmäisen jatkoerän päätteeksi luvuin 4-3.

Nelosketjun laituri Armia nakutti ottelusarjan voittoihin 2-3 kaventaneessa kamppailussa kaksi maalia. Kun ensimmäinen syntyi digitaalien näyttäessä aikaa 5.13 ja seuraava ajassa 8.18, iski porilainen erikoista historiaa: Armian nämä nimenomaan kaksi maalia syntyivät jopa neljänneksi nopeimmin Canadiensin pudotuspelihistoriassa.

– Meidän oli vain unohdettava edellinen tappio. Tämä sarja ei ollut ohi. Meillä on hyvä henki kopissa. Kaikki tietävät, ettei tämä ole ohi, aiomme tehdä töitä kovasti tulevaa varten, kaikki pelurit huomioiden Habsille ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen pari maalia yhteen erään Maple Leafsia vastaan pudotuspeleissä tehnyt Armia oli heittänyt Montreal Gazetten mukaan.

Aiemmin mainittujen tilastofaktojen lisäksi eriskummallinen seikka on sekin, että kaikista mahdollisista pelaajista juuri Armia keikkuu Montrealin maalipörssin kärkenä kahdella häkillä yhdessä maanmies Jesperi Kotkaniemen sekä tuoreen jatkoeräsankari Nick Suzukin kanssa.

– Armia on vakaa pelaaja. Näen, ettei hän saa tarpeeksi tunnustusta teoistaan, NHL:ssä urallaan lähes 800 ottelua pelannut Montrealin tähtivahti Carey Price ylisti.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa myöhään lauantai-iltana.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Sebastian Ahosta jatkoeräsankari! NHL:n pudotuspelien ”suomalainen ottelupari” päättyi huumaavan trillerin jälkeen Hurricanes-juhliin