Nashville Predators haki kolmatta ja Carolina Hurricanes neljättä voittoa perjantaiaamuna joukkueiden pudotuspelien avauskierroksen otteluparissa. Canes oli lopulta se, joka juhli vietyään kuudennen osan ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 4-3.

Samalla päättyi Juuse Saroksen, Pekka Rinteen, Mikael Granlundin ja Erik Haulan kausi, kun Carolina eteni toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-2. Joukkueen värejä kantavat ykkösketjun Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä maailmanmestaripakki Jani Hakanpää.

Granlund iski perjantaiyönä tehot 1+1 ja Haula saldon 0+1. Aho (2+0) puolestaan aloitti Canesin kirin niitattuaan 3-2-kavennuksen Saroksen ohi toisen erän loppupuolella. Nuorten maailmanmestari koppasi pelissä 27 torjuntaa, mutta pudotuspelikevään viidennen häkin nakanneen Ahon jatkoeräratkaisussa hän oli voimaton.

Aho voitti aloituksen Granlundilta, ja hetkeä myöhemmin Jaccob Slavin ampui kiekon kohti Sarosta. Aho osui väliin, ja juhlat olivat valmiit.