Ennen kauden alkua maalivahtiosaston ajateltiin olevan Nashville Predatorsin suurin heikkous. Kauden mittaan asia on kääntynyt aivan päälaelleen. Nuori suomalaisvahti Juuse Saros on ollut jo pitkän aikaa joukkueen suurimpia onnistujia illasta toiseen.

Kiekkoraamatuksi usein tituleerattu The Hockey Newskin on kiinnittänyt huomiota Saroksen hirmuvireeseen. Artikkelissa hehkutettiin suomalaisvahtia estoitta.

– Juuse Saros Vezina-kandidaatti? Se olisi ollut hölmö ennustus ennen kauden alkua – hitto vie, se olisi ollut hölmöä vielä maaliskuun alussakin. Entäs nyt? Se ei ole enää yhtään niin hullua, artikkelissa kirjoitetaan.

The Hockey News nostaa mielenkiintoisen tilastofaktan Saroksesta. Hänellä on koko NHL:n toiseksi paras torjuntaprosentti viidellä viittä vastaan: 94,5. Ykkönen on Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski, mutta hänen joukkueensakin on huomattavasti Nashvillea parempi.

– Vasilevski on ollut loistava ja Philipp Grubauer, ennen koronatartuntaa, esiintyi niin ikään loistavalla tasolla. Mutta Saros antaa jatkuvasti joukkueelleen mahdollisuuden voittaa isoista loukkaantumisista huolimatta. Heidän joukkueensa vaikutti jäävän ulos pudotuspeleistä, mutta nyt he ovat tukevasti mukana kisassa.

LUE MYÖS: Mikko Rantanen koko NHL:n ykkösenä! Connor McDavid ja Sidney Crosby jääneet nielemään pölyä