Totaalinen koronafarssi: NHL-porukassa liki joukkueellisen verran taruntoja, Stanley Cup -voittajalle samalla sopimus – ”Emme voisi vähempää välittää jostain peliaikataulusta”

© Kuva: Getty Images

Koronavirus on piinannut edellisen kerran reilut kaksi viikkoa sitten pelannutta Vancouver Canucksia urakalla, eikä joukkueen leiriin ole näemmä tulossa helpotusta vieläkään.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että joukkueessa on todettu viimeisimpien tietojen mukaan jopa 25 koronatartuntaa. Kun näistä peräti 21 on pelaajilla, ei Canucksissa ole käytännössä yhtään tervettä pelaajaa. Seuraa piinaavassa viruksessa on kyseessä jonkinlainen muunnos.

Nyt Vancouverilta on siirretty viikonlopun Calgary Flames -pelit. Kun NHL:n runkosarjan on tarkoitus päättyä toukokuun puolen välin paikkeilla, tulee Canucksille kiire rästipelien pelaamisen kanssa. Joukkue on pelannut vasta 37 ottelua suunnitellusta 56 pelistä, eli nyt sille on luvassa 19 matsia pitkän tauon jälkeen noin kuukauden sisään.

NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi maanantaina, että joukkueen kausi ei lyhene alle 56 suunnitellun ottelun.

Vaikka peruista otteluista kasa on Calgarya vastaan, ei Flamesissa katkeroiduta muuttuvan arjen vuoksi.

– Suurin huoleni on se, että nämä ovat nuoria miehiä, joilla on perheitä. He eivät näytä saavan tarvittavia rokotteita tämän hillitsemiseksi, Flames-luotsi Darryl Sutter mietti.

– Emme voisi vähempää välittää jostain peliaikataulusta. Toivomme kaikkien olevan turvassa ja paranemaan päin – toivon heidän perheiden olevan kunnossa. Ne ovat tärkeimpiä juttuja, Flamesin Johnny Gaudreau jatkoi.

Tanner Pearsonille jatkot

Vaikka Canucksissa on vaikeaa, katsotaan joukkueessa myös eteenpäin. Joukkue kiinnitti Tanner Pearsonin kolmivuotisella ja 9,75 miljoonan dollarin pahvilla juuri, kun hyökkääjästä olisi pian tullut rajoittamaton vapaa agentti.

Tällä kaudella tehot 6+5=11 (-7) nakuttanut 28-vuotias hyökkääjä on Stanley Cup -voittaja Los Angeles Kingsin väreistä kesältä 2014.

– Hän näyttää esimerkkiä. Hän pelaa hienoa kiekkoa ja tarjoaa nuorille ydinpelaajillemme korvaamatonta johtamisen kokemusta, GM Jim Benning iloitsi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Tannerin ja hänen perheensä jatkaessa Vancouver Canucksissa.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:n supertähti loukkaantui ja jätti kaukalon – tilasta tietoja mystisen vähän

Roope Hintz nakutti uuden ennätyksensä! Myös toinen rekordi lähenee – ja tynkäkaudella, totta kai

Mieletön pistelinko! Taas osuneen Sebastian Ahon uran alun tehoilu historiallisen kovaa valuuttaa

Voi pojat, mikä löylytys! Suomalaisyllättäjän ja NHL:n ykkösvarauksen kemiat kohtasivat täydellisesti – latoivat hirmutehot antaen Rasmus Ristolaiselle ja muille isän kädestä