Voi pojat, mikä löylytys! Suomalaisyllättäjän ja NHL:n ykkösvarauksen kemiat kohtasivat täydellisesti – latoivat hirmutehot antaen Rasmus Ristolaiselle ja muille isän kädestä

© Kuva: Getty Images

NHL:n pohjalla tarpova Buffalo Sabres sai perjantaiyönä käkättimeen kunnolla, kun New Jersey Devils latoi maalikarkeloiden päätteeksi tauluun luvut 6-3. Kesän 2012 loppuottelija oli vahva pelin alussa ja lopussa tehden sekä avaus- että päätöserässä kolme maalia.

Devilsin ykkösketju pisti pelissä hyrskyn myrskyn latoen tiskiin tehot 3+6=9. Trion pelaajista kaikki, eli Janne Kuokkanen, Jack Hughes ja Jegor Sharangovits mässäilivät mieheen tehot 1+2=3. Kenttä on mielenkiintoinen kombo, kun siinä on NHL:n debytantti, ykkösvaraus ja eksoottisen Valko-Venäjän nouseva tähti.

Pelin 1-3-maali oli trion väkevä työnäyte, ja siinä ottavana osapuolena oli Rasmus Ristolainen. Purkavaa syöttöä yrittänyt Ristolainen jäi puolustuspäässä pulaan Kuokkasen kanssa, ja pian koko Devils-nippu oli niskassa. Devilsin tulikuuma suomalainen syötti Hughesille avopaikkaan karvauksen jälkeen, ja New Jersey karkasi kahden maalin johtoon.

– Siinä ketjussa on vähän kaikkea. Siinä on ampuja, siinä on pari pelintekijää, siinä on räjähtävä ja tilaa tekevä Jack. Se on nippu, jonka haluamme pitää yhdessä, luotsi Lindy Ruff sanoi seuran kotisivuilla.

Kärpissä kauden aloittaneen Kuokkasen saldo on nyt 6+13=19, jolla irtoaa koko joukkueen sisäisen pörssin viides sija. Devilsin syöttöpörssissä suomalainen on neljäntenä.

– Janne Kuokkasesta on tulossa Devils-tähti. Mikä pelaaja hän onkaan. Hän ja Sharangovits ovat olleet kaksi johdonmukaisinta pelaajaa tänä vuonna, eräs twiittaaja kehui.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.