Mieletön pistelinko! Taas osuneen Sebastian Ahon uran alun tehoilu historiallisen kovaa valuuttaa

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho jatkoi perjantaiyönä väkevää marssiaan NHL:ssä, kun pelaaja niittasi 3-0-lukemiin päättyneen Florida Panthers -ottelun voittomaalin pelin avauserässä.

Kun vajaat 19 minuuttia pelanneen suomalaisen tämän kauden saldo on nyt 39 ottelun jälkeen 16+21=37 (+11), nosti Aho samalla koko uransa tehot 349 runkosarjapelissä lukemiin 137+163=300 (+49).

Raumalaislähtöisen hyökkääjätähden pistetahti on ollut Carolinassa ja sitä edeltäneessä Hartford Whalersissa poikkeuksellisen kova. Vain kolme pelaajaa kautta seurahistorian on onnistunut latomaan kasaan 300 pistettä nopeammin. Ron Francis, Kevin Dineen ja Sylvain Turgeon nakuttivat tuon määrän kasaan 267, 321 ja 331 ottelussa vuosina 1984-89.

Voitto oli Carolinalta kova työnäyte, sillä nyt joukkue keikkuu koko taalaliigan ykkösenä. Kerätyt 57 pinnaa ovat eniten kaikista yhdessä Toronto Maple Leafsin kanssa.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Voi pojat, mikä löylytys! Suomalaisyllättäjän ja NHL:n ykkösvarauksen kemiat kohtasivat täydellisesti – latoivat hirmutehot antaen Rasmus Ristolaiselle ja muille isän kädestä


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.