Roope Hintz nakutti uuden ennätyksensä! Myös toinen rekordi lähenee – ja tynkäkaudella, totta kai

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin maailmanmestarivahti Kevin Lankinen jäi pahasti kakkoseksi, kun Dallas Stars pisti NHL:ssä uuden vaihteen silmään perjantaiyönä. Yhä pudotuspelipaikoista vääntävä tähtipaitainen nippu tuhosi taalaliigan takavuosien dynastian luvuin 5-1 Roope Hintzin noustessa pelin kärkinimeksi.

Nuorten maailmanmestari niittasi tolkuttomat tehot 1+3 (+2) nostaen koko kauden saldon jo yli piste per peli -tahtiin: 27 matsia, 28 pistettä (12+16, +4). Lankisen ilta oli vaisu, kun hän koppasi vain 29/34 torjuntaa.

Ottelun ykköstähti Hintz ei ollut koskaan aiemmin tehnyt neljää pinnaa ottelussa. Toinenkin ennätys on enää oven takana, sillä kun pelaajan yhden kauden pisterekordi on 19+14=33, on tuohon nyt matkaa enää viisi pistettä. Ennätyksen uusiminen olisi kova juttu, kun nyt kyseessä on koronaviruksen takia tynkäkausi.

Voitto oli Dallasille elintärkeä, sillä nyt viimeinen jatkopaikka on seitsemän pinnan päässä. Viimeisenä jatkoon tyrkyllä oleva Nashville Predators on pelannut lisäksi kolme ottelua enemmän.

Chicago puolestaan keikkuu viidentenä, neljä pinnaa ja saman verran pelannutta Predsiä perässä.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Voi pojat, mikä löylytys! Suomalaisyllättäjän ja NHL:n ykkösvarauksen kemiat kohtasivat täydellisesti – latoivat hirmutehot antaen Rasmus Ristolaiselle ja muille isän kädestä

Mieletön pistelinko! Taas osuneen Sebastian Ahon uran alun tehoilu historiallisen kovaa valuuttaa