Liigajoukkue Ilveksen kautta AHL-porukka Rochester Americansiin ja sieltä edelleen NHL:n Buffalo Sabresiin tämän kauden aikana edennyt Arttu Ruotsalainen debytoi taalaliigassa viime yönä.

NHL:n sysisurkea hännänhuippu hävisi Washington Capitalsille 3-4 pelissä, jossa Ruotsalainen viiletti 19 vaihtoa ja vajaat 16 minuuttia. Hyökkääjä jäi tehoitta, ja tehotilastoon merkittiin lukema -1. Ruotsalainen ampui maalia päin kerran.

– Olin hieman hermostunut ensimmäisten vaihtojen aikana, mutta se ilmeisesti kuuluu asiaan. Kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen iso peli minulle. Vähitellen aloin päästä peliin paremmin sisälle, Ruotsalainen sanoi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

– Kamppailu ei ehkä ollut sitä, mihin parhaimmillaan pystyn, mutta se oli kaikin puolin opettavainen kokemus. Tiedostin ottelun aikana, mitä menestyminen tässä liigassa tarkoittaa ja mitä se vaatii, kun pelaa parhaita pelaajia vastaan. Mutta olen odottanut tätä tilaisuutta jo pidemmän aikaa ja uskon olevani valmiina.

Kuten todettua, Ruotsalainen on pelannut tällä kaudella aiemmin siis AHL:ssä ja Liigassa. Oululaislähtöinen peluri latoi Ilveksessä 19 pelissä hirveät tehot 16+11=27 (+10), Rochesterissa saldo on 13 pelin jälkeen 5+8=13 (-2). Ruotsalainen on siis latonut kaikki pelit huomioiden pisteitä reilusti pinnan per ottelu.

– Suurin osa hänen maaleistaan Suomessa tuli ylivoimahyökkäyksien päätteeksi tai ylivoimissa, joka kertoo siitä, että Artulla riittää kiekollista taitoa ja laukaisuvoimaa. Mutta yksi tärkeimmistä asioista on hänen kykynsä löytää tilaa vastustajien puolustusalueelta ja tehdä peliä pienessä tilassa. Ne ovat taitoja, joilla tehdään paljon maaleja myös NHL:ssä, Americansin luotsi Seth Appert kommentoi.

Buffalolaisleirin mukaan suomalaispeluri on paikkansa ylhäältä ansainnut.

– Arttu on ansainnut mahdollisuutensa kovalla työnteolla ja sitoutumisella. Hän on tehnyt hienoa työtä ja kehittynyt tasaisesti paremmaksi pelaajaksi, Sabresin luotsi Don Granato sanoi.