Ukko-Pekka Luukkonen joutui NHL-debyytissään heti kovaan paikkaan. Hänen edustamansa Buffalo Sabres on yksi kauden pahimmista kriisiseuroista, kun taas vastustaja Boston Bruins on yksi mestarisuosikeista. Silti Luukkonen onnistui torjumaan 6-4 voiton.

Helppoa Buffalo ei voitosta tehnyt. Joukkue johti ottelua jo 5-1 lukemin kolmannen erän puolivälissä, mutta sitten joukkueen puolustus mureni täysin. Muutamassa minuutissa Boston iski kolme maalia.

Luukkonen torjui ottelussa huimat 36 kertaa. Voitto uran ensimmäisessä pelissä on harvinaista herkkua. Viimeksi Buffalo-vahti on torjunut voiton NHL-debyytissään vuonna 2000. Tuolloin Mika Noronen johdatti Buffalon voittoon, eikä seuran kriisivuosista ollut vielä tietoakaan.

Alkukaudella Luukkonen nähtiin myös Liigassa TPS-paidassa. Hän torjui 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,8.