Liigan pudotuspelit ovat jo aivan nurkan takana. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi hyökkääjää, jotka alittivat odotuksemme pahimmin runkosarjan aikana.

5. Ville Meskanen, Ilves

Ville Meskanen nousi tähtistatuksen pelaajaksi Liigassa jo kaudella 2017-18. Tuon jälkeen hän lähti valloittamaan Pohjois-Amerikkaan. Hän palasi kesken viime kauden takaisin ja jatkoi tehojen mättämistä. Tällä kaudella Meskanen oli kuitenkin kaukana parhaasta vireestään. Hän iski runkosarjassa lopulta vain tehot 15+12=27, jotka ovat selvä alisuoritus hänen tasoiseltaan pelaajalta.

4. Charles Bertrand, Tappara

Charles Bertrand on aiemmin urallaan ollut Liigan parhaita hyökkääjiä ja etenkin vaarallisimpia maalintekijöitä. Hänen lämärinsä on todellinen hevosen potku, mutta tällä kaudella pelivire ei muuten ollut kohdillaan. Ranskalaishyökkääjä summasi tehot 13+10=23, mikä on selvä pettymys. Tehotilastokin jäi rumasti 19 pykälää miinukselle.

Bertrand on voittanut aiemmalla urallaan Liigan maalipörssin. Kuva: Juha Tamminen

3. Miikka Pitkänen, KalPa

Miikka Pitkänen oli jo noussut Liigan tähtikaartiin ja EHT-tason hyökkääjäksi. Viime vuosina hänen pistetahtinsa on kuitenkin romahtanut. Hän oli lyhyen askeleen päässä KHL-sopimuksesta, mutta tällä kaudella hän keräsi 41 ottelussa vain tehot 9+14=23.

2. Aleksi Mustonen, Kärpät

Aleksi Mustonen on yksi Liigan nopeimmista pelaajista. Pelicans-vuosinaan hän osoitti, että nopeuden lisäksi löytyy myös käsiä. Kärpissä Mustosen ura ei missään vaiheessa lähtenyt lentoon. Hänen peli-ilonsa ja itseluottamuksensa oli kateissa läpi runkosarjan. Lopulta hän keräsi 51 ottelussa vain tehot 8+6=14.

1. Mika Niemi, Ässät

Mika Niemi palasi Liigaan usean KHL-vuoden jälkeen. Hän oli Jokereissa ajautunut pienempään rooliin, mutta Ässissä hän halusi palata kiekolliseksi sentteriksi. Tämä haave jäi toteutumatta. 35 runkosarjaottelussa Niemi iski vain kolme maalia ja neljä tehopistettä. Puolustuspelikään ei aivan toiminut, kun tehotilasto oli 11 pykälää pakkasella.