Maaliskuun aikana Liigassa nähtiin monia yllätyksiä. Useat nuoret lupaukset nousivat aivan uudelle tasolle ja loistivat koko sarjan kirkkaimpina tähtinä.

Tähän artikkeliin kasasimme tähdistökentän Liigan huhtikuun suurimmista onnistujista.

LUE MYÖS: Huipulta on pitkä pudotus alas – katso Liigan maaliskuun floppikenttä

Maalivahti: Matej Tomek, KalPa

Matej Tomek siirtyi SaiPasta Kuopioon auttamaan loukkaantumishuolien kanssa. Kukaan tuskin olisi siinä vaiheessa arvannut, millaiseen vireeseen 23-vuotias slovakki uudessa seurassaan yltääkään. Maaliskuun aikana Tomek pelasi kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 94,47.

Vasen puolustaja: Aleksandr Jakovenko, Jukurit

Mikkelin Jukurit ei ole ollut tällä kaudella helpoin ympäristö pelata. Ylivoima- ja hyökkäyspeli eivät ole toimineet, mutta tästä huolimatta venäläispuolustaja Aleksandr Jakovenko on kyennyt nakuttamaan vahvat tehot. Hän kantaakin joukkueessaan kultaista kypärää. Maaliskuun aikana 23-vuotias pakki keräsi tehot 2+5=7.

Oikea puolustaja: Anttoni Honka, JYP

Anttoni Hongan todellista Liiga-läpimurtoa on odoteltu pitkään. 20-vuotias puolustaja luistelee samettisesti ja käsiäkin löytyy, mutta tehot ovat silti jääneet piippuun. Maaliskuun aikana Honka nousi aivan uudelle tasolle ja pyssytti 15 ottelussa tehot 2+10=12.

Anttoni Honka on Carolina Hurricanesin varaus. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Aleksi Saarela, Lukko

24-vuotias Aleksi Saarela pelaa aivan väärässä sarjassa. Viime kaudella hän oli jo NHL-läpimurron kynnyksellä, joten oli ihme, että hän jäi täksi kaudeksi Liigaan. Maaliskuun aikana Saarela lunasti viimein kovaa potentiaaliaan myös tehojen muodossa. Nuori maalitykki keräsi maaliskuussa komean saldon 10+3=13.

Keskushyökkääjä: Patrik Virta, Tappara

Tehoihin nähden Patrik Virta on jäänyt varsin vähälle huomiolle. Kaikessa hiljaisuudessa hän on noussut Tapparan ykkössentteriksi. Maaliskuu oli tähän asti hänen paras kuukautensa, ja nuori hyökkääjä paukutti kuukauden aikana hurjat tehot 8+7=15.

Oikea laitahyökkääjä: Tuukka Tieksola, Kärpät

Tuukka Tieksola saattaa olla lähihistorian aliarvostetuimpia nuoria lupauksia Liigassa. Usein puhutaan Rädyn veljeksistä, mutta Tieksola on noussut Kärppien tehokkaimmaksi nuorukaiseksi. Hän pelaa jo kuin kokenut konkari ja nousee usein juuri tärkeillä hetkillä ratkaisijan rooliin. Maaliskuussa Tieksola nakutti tehot 6+6=12.