Näkökulma: Lähes kuudenkymmenen vuoden odotus päättyy – Liigan suurin mestarisuosikki on kohtalon joukkue!

© Kuva: Juha Tamminen

Pekka Virran voittama tehohoitotaistelu elämästä ja kuolemasta on sytyke, joka tekee Rauman Lukosta voittamattoman kevään pudotuspeleissä.

Päävalmentaja Virta vietti sairaalassa koronavirustaudin takia 48 vuorokautta. Raastavalla tehohoitojaksolla oli mittaa 27 vuorokautta.

Nyt Virta on palannut pukukoppiin. Sen saman kopin valot sammuivat viime keväänä, kun koronavirus keskeytti kauden.

Ainutkertainen mahdollisuus

Raumalla ymmärretään varmasti, että mestaruustaistelu voi olla ainutkertainen mahdollisuus. Lukko on juhlinut mestaruutta edellisen kerran 58 vuotta sitten.

Joukkue vaikutti vahvimmalta mestarisuosikilta jo viime kaudella, kun pelit keskeytettiin. Pelaajat ovat odottaneet mahdollisuutta päästä irti pudotuspeleissä jo vuoden.

Virran neljän kauden mittainen projekti Raumalla päättyy tähän kauteen. Joukkueen tehtävä on voittaa mestaruus hirvittävän kaukalon ulkopuolisen taistelun läpi käyneelle päävalmentajalleen.

Laadukkain joukkue Liigassa

Lukon joukkue on rakennettu loistavasti. Maalivahtikaksikko Lassi Lehtinen ja Oskari Setänen on Liigan paras.

Sarjan parhaan puolustajan Robin Pressin taustalla on laatua. Tarvittaessa Lukolla on asettaa jäälle neljä puolustajaparia, jotka kestävät vertailun mitä tahansa Liiga-joukkuetta vastaan.

Daniel Audetten johtama hyökkäys on täynnä tulivoimaa. Pudotuspeleissä ratkaisuhalukkaat Kristian Pospisil tai Sebastian Repo eivät pelkää ahtaita välejä tai poikittaisten mailojen kyllästämiä maalinedustoja.

Eikä Virran Lukon pelistä tarvitse olla huolissaan. Varsinkin, kun peli maustetaan tänä keväänä poikkeuksellisella sytykkeellä.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen