Miljoonien megadiili toistaiseksi jäissä – Miro Heiskasen jatkosopimuksen kohtalo kanadalaisnuoren käsissä

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen elää jännittäviä aikoja. Hänen tulokassopimuksensa kanssa päättyy tähän kauteen. Hän on edelleen rajoitettu vapaa agentti, mutta luvassa on jättimäinen palkankorotus 895 000 dollarin vuosiansioihin.

Heiskasen sopimustilanne puhuttaa paljon myäs Pohjois-Amerikassa, sillä Heiskanen on yksi koko NHL:n parhaista nuorista pakeista. NHL-toimittaja Mike Heikalta kysyttiinkin Twitterissä, onko Heiskasen jaktosopimusasia edennyt.

– Tiedustelen asiaa, mutta arvaukseni on, että molemmat osapuolet odottavat Cale Makarin avaavan markkinat. Uskon, että Heiskasta ja Makaria tullaan vertaamaan paljon heidän uriensa aikana, Heika kirjoittaa.

Heiskanen ja Makar varattiin peräkkäisinä pelaajina vuoden 2017 varaustilaisuudessa. Suomalainen oli kolmonen, kun taas kanadalaispakki oli nelonen. Tänä päivänä Heiskasta pidetään hieman luotettavampana puolustajana, mutta Makar on edellä hyökkäyspelaamisessa.

Heikan mukaan siis odotellaan, että Makar tekee sopimuksensa ensin. Heiskanen saa todennäköisesti hieman pienemmän diilin. Makar on tällä kaudella iskenyt 28 NHL-ottelussa tehot 4+23=27. Heiskanen on nakuttanut 38 matsissa tehot 6+15=21.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.