Leijonien maailmanmestarin joukkue putosi järkyttävällä tavalla – pelaaja poltti päreensä totaalisesti ja sätti itsensä: ”Se oli outo tapaus – ei voi muuta kuin nauraa”

© Kuva: Getty Images

Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari Juhani Tyrväisen kausi SHL:ssä päättyi muutama päivä sitten karmeaan pettymykseen. Runkosarjan viidenneksi päätynyt Luulaja putosi runkosarjan neloselle Skellefteålle puolivälierissä voitoin 3-4.

Tyrväisen tähdittämälle laumalle putoaminen oli erityisen karu, kun joukkueella oli kaksi ottelupalloa välieriin voittojen ollessa viidennen pelin jälkeen 3-2. Laulu kääntyi kahdessa viimeisessä pelissä, ja sekös otti tähtihyökkääjää ohimoon.

Kakkosketjun sentteri sai viimeisessä koitoksessa pari minuuttia ennen loppua 1-3-tappiotilanteessa kakkosen kiinnipitämisestä, josta hän provosoitui totaalisesti – malttinsa menettäneelle pelaajalle lätkäistiin päälle pelirangaistus käytöksestä. Se oli sinänsä muodollisuus, sillä kuten todettua, oli Luulaja kammettu jo siltaan.

– Se oli outo tapaus. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Ei voi muuta kuin nauraa, pelaaja oli tokaissut Aftonbladetille.

Pelaaja sätti itseään kuolemanottelun panoksesta.

– Pelasin ensimmäisessä erässä hyvin. Sitten Skellefteå sai kiekonhallinnan ja loi pitkiä hyökkäyksiä. Tunsin itseni todella väsyneeksi, enkä pystynyt antamaan jäällä paljoa. En pelannut hyvin, Tyrväinen sätti.

Jotta Luulajan haavoissa käännettäisi veistä urakalla, mainittakoon joukkueen johtaneen kutospeliä 2-0 ottelusarjan ollessa sille siis tuossa vaiheessa 3-2.

– On tämä raskasta. Meillä oli siinä mahdollisuutemme.

Suomalaista jututtanut media ei viitannut suoranaisesti Tyrväisen mahdolliseen MM-edustukseen, mutta yhtä kaikki, pelaajan tulevaisuuden suunnitelmia se oli kysynyt.

– Suunnitelmat muuttuivat tässä. En tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.