KHL:ssä taas tolkuton suomalaisdraama – Leijonistakin tuttu pakki konnasta sankariksi

© Kuva: www.hawk.ru

Venäläinen KHL-joukkue Avangard Omsk on järjestänyt tänä keväänä melkoista draamaa sarjan pudotuspeleissä. Leijonien maailmanmestari Oliwer Kaski päätti aiemmin huhtikuussa jättiseura Ak Bars Kazanin kauden legendaarisessa seiskapelissä iskettyään ratkaisuniitin jatkoerässä.

Jatkoerädraamaa joukkue tarjosi myös tuoreeltaan lauantaina, jolloin se tasoitti Gagarin Cupin finaalisarjan TsSKA Moskovaa vastaan 2-2:een. 4-3-numeroihin päättyneen pelin loppu ja ratkaisu olivat luokkaa tolkuton.

Ensinnäkin päätöserän lopulla pakki Ville Pokka otti kampituksesta kakkosen, ja Mat Robinson latoi TsSKAn tasoihin digitaalien näyttäessä aikaa 59.59.

Pokasta ei kuitenkaan tullut sylkykuppia, sillä jatkoerässä hän nousi ratkaisurooliin. Maajoukkuessakin pelannut pakki purki pikkumustan joukkueensa alivoimalla pois, ja lopulta Pavel Dedunov iski kaikkien yllätykseksi limpun häkkiin – siis jatkoerässä alivoimalla.

Finaaleita on jäljellä vielä vähintään kahden pelin verran, ja noiden matsien pelipäivät ovat 26. ja 28. huhtikuuta.