JYP on palkannut uudeksi päävalmentajakseen 55-vuotiaan Jukka Ahvenjärven kanssa. Sopimus on yhden vuoden mittainen, mutta seuralla on optio vielä toisesta vuodesta.

Pitkällä valmentajaurallaan Ahvenjärvi on toiminut muun muassa JYP-Akatemian päävalmentajana Mestiksessä sekä JYPin apuvalmentajana. Viimeksi hän on valmentanut JYPin A-nuoria kaudella 2019-20,

– Päivittäisen valmennuksen laatua sekä vaatimustasoa nostetaan, jotta joukkue kasvaa yhdessä voittamaan, sekä yksilön kasvu huipulle mahdollistetaan. Tässä ei ole olemassa pikavoittoja, vaan kovaa päivittäistä työtä joukkueen sekä yksilöllisten tavoitteiden eteen, Ahvenjärvi visioi tulevia tehtäviään päävalmentajana.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen paljastaa, että päävalmentajan paikalle oli runsaasti tunkua.

– Tulevan päävalmentajan ja valmennustiimin rekrytointiprosessi oli pitkä ja siihen käytettiin todella paljon aikaa ja työresursseja. Varsinaisia päävalmentajahaastatteluja pidettiin yli toistakymmentä kappaletta ja JYPin päävalmentajaksi oli paljon halukkaita ja erittäin osaavia ammattivalmentajia. Päävalmentajan rekrytoinnin edetessä haarukoimme pikkuhiljaa hakijoiden joukosta kourallisen päävalmentajaehdokkaita, joista sitten valintamme kohdistui Jukka Ahvenjärveen, Viitanen kertoo prosessista.