IS: Kärppien urheilutoimenjohtaja ylistää Pikkuleijonien ykköstähteä: ”Parempi kuin Jesse Puljujärvi”

© Kuva: Leijonat.fi

Pikkuleijonat on aloittanut taipaleensa MM-kisoissa kahdella voitolla. Yksilötasolla joukkueen suurin onnistuja on ollut Samu Tuomaala. Hyökkääjä on takonut kahdessa ottelussa tehot 3+1, joilla irtoaa pistepörssin kymmenes sija.

Tuomaala on päässyt tällä kaudella pelaamaan myös ammattilaissarjassa. Hän pelasi viisi Liiga-ottelua Kärpissä, mutta tehosaldo jäi vielä avaamatta.

Ilta-Sanomat haastatteli Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahoa nuorukaisen otteista. Aho on työpaikkansa puolesta päässyt viime vuosina seuraamaan Tuomaalan otteita läheltä.

– Samu on U18-kisoissa juuri siinä roolissa, jossa on parhaimmillaan. Hän on erinomainen, snaipperi ja luistelija, minkä lisäksi hänellä on muutenkin hyvät hyökkäysalueen vaistot. Tuolta paikalta hän on tehnyt paljon tuhoa meilläkin, Aho kommentoi IS:lle.

Tuomaalaa on verrattu paljon Jesse Puljujärveen. Aho näkee myös paljon samaa, vaikka Tuomaala ei kokonaisvaltaiselta peliltään olekaan vielä ammattilaistasolla.

– Heillä on kieltämättä samoja vahvuuksia, vaikka ei toki ihan yksi yhteen. Samun hyökkäysalueen röyhkeydessä ja murtautumisessa on paljon samaa kuin Jessellä. Sanoisin, että hän on maalintekijänä jopa parempi kuin Jesse.