Ennätyksen murskajaisissa takonut Rasmus Ristolainen kiinnostanut muualla NHL:ssä – heittopussi ei päästä irti suomalaisesta

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin pakki Rasmus Ristolaisen torstaiyö oli joukkueen 6-1-voitossa nappisuoritus. Nuorten maailmanmestari sai peliaikaa 22.29 minuuttia saalistaen tehot 0+2. Suomalaisen tehotilasto jäi ällistyttävästi peräti neljä pinnaa plussalle, ja se on pelaajan ottelukohtainen rekordi.

Vaikka tällä kaudella 28 ottelussa tehot 3+7=10 (-14) summanneen pelurin sesonki on ollut haastava, näyttäisi Ristolainen kiinnostavan muuallakin. Sabresin kesän 2013 ykköskierroksen kahdeksas varaus on myös Buffalossa tykätty peluri.

Myös yksi toinen pelaaja on kiinnostanut muita seuroja, mutta Sabres ei ole lähtemässä kaupoille.

Sam Reinhartia ja Rasmus Ristolaista koskien on tullut paljon puheluita, mutta GM Kevyn Adams ei halua kaupata näitä pelaajia. Se vaatisi ylihinnan maksamista, toimittaja Chad DeDominicis twiittasi TSN:n selostaja Darren Dregerin kertoneen.

Vajaat kaksimetrisen ja satakiloisen Ristolaisen koko uran saldo NHL:ssä on 521 pelatun ottelun jälkeen 45+192=237 (-159). Tilastot toki vääristävät Ristolaisen osaamista, sillä Buffalo on kyntänyt taalaliigassa kaudesta toiseen. Ensi kausi on turkulaiselle viimeinen Buffalossa nykyisen pahvin mukaan.

Miesten, alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Reinhart sen sijaan on viimeistellyt 433 pelissä pinnat 122+155=277 (-91). Hän on Sabresin kesän 2014 ykköskierroksen kakkosvaraus, ja pelaajan sopimus loppuu tähän kauteen.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Uskomaton suoritus suomalaisen pesäpallopitäjän timantilta: Taianomaisen ennätyksen tehnyt Joonas Donskoi takoi neljä pinnaa – näin hän kommentoi

Buffalo voitti jääkiekko-ottelun – eikä tämä ole edes aprillipilaa! Rasmus Ristolaisella tolkuttomat tilastot