Terveystalo kertoi perjantaina tiedotteessaan, että se on purkanut yhteistyösopimuksen Tapparan kanssa. Aiemmin viikolla paljastui, että tamperelaisseura tarjosi harjoitusmahdollisuuksia koronapositiivisille U20-pelaajilleen Hakametsän kolmoshallissa.

Tämä ei istunut hyvin Terveystalon arvoihin.

– Terveystalon tehtävänä on taistella terveemmän elämän puolesta. Samaa pyrkimystä edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme, tiedotteessa selvitettiin.

– Tapparan toiminta koronapositiivisten nuorten harjoittelun mahdollistamiseksi on ollut paitsi tartuntalain vastaista, myös ristiriidassa Terveystalon arvojen ja tavoitteiden kanssa.

– Olemme käyneet seuran kanssa keskusteluja tapahtuneesta ja päätyneet harkinnan jälkeen purkamaan päättymässä olleen yhteistyösopimuksen etuajassa sopimusrikkomuksen vuoksi.

Jutun arkistokuvassa oleva Tappara-luotsi Jussi Tapola puhui perjantaina Lukko-pelin jälkeen Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa viime aikojen turbulenssista.

– Ollaan oltu myrskynsilmässä aikaisemmin – välillä syyttä, välillä syystä. Nyt syystä. Mutta se kokemus mulla on Tapparasta monen vuoden ajalta, että kyllä tämä yhdistää meitä, luotsi pyöritteli.

Terveystalo otti ritolat Tappara-yhteistyöstä, vaikka seuran urheilujohtaja Jukka Rautakorpi rehdisti myönsi virheensä, pahoitteli ja teki kaiken mahdollisen inhimillisen.

– Ne, ketkä eivät ole Tappara-sydämisiä, häipyvät pois. Ne, keillä on Tappara-sydän, menevät lähemmäs toisiaan. Meillä on onneksi hyviä tukijoita ja kannattajia, jotka ymmärtävät sen, että jokainen ihminen tekee virheitä, Tapola jatkoi.

– Kun ne myönnetään rehdisti ja seistään niiden takana, ei Tappara-sydän katoa, vaan vahvistuu. Jos joku katoaa, niin hänen Tappara-sydän ei kovin hyvä ole ollutkaan.

Kirvesrinnat ovat olleet otsikoissa viime aikoina urakalla, sillä Terveystalon tapauksen lisäksi esille nousi Dominik Hrachovina koronaviruskommenteillaan.

Itse perjantain pelistä ei jäänyt Tapparan osalta paljoa kerrottavaa, kun Lukko voitti 2-0.

Liigakierros lauantaina kello 17:
JYP-Kärpät
KooKoo-Ässät
TPS-Tappara