”Tietysti menee vähän ihon alle” – Jokerien koneet vetelevät viimeisiä? Selkään tuli hirvittävällä tavalla, jäähykarkeloissa päällä täysi sirkus

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit on ajautunut KHL:ssä ongelmiin, ja sen laulut ovat lähellä loppumistaan jo pudotuspelien avauskierroksella. Jokerit hävisi Lokomotiville pudotuspelikierroksen ensimmäisen vaiheen toisessakin pelissä, ja nyt venäläisjoukkue johtaa voitoin 2-0. Kun ensimmäinen osa päättyi 1-0, on maalinteko ollut helsinkiläisille tuskaa.

– Tietysti menee vähän ihon alle, kun ei olla saatu maaleja. Tämä oli yksi peli ja yksi kiinnitys vastustajalle. Pitkä sarja on edessä, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki sanoi seuran nettisivuilla.

Ja tehottomuus kauden kriittisimpään aikaan… Turhautuminen, kenties, purkautui perjantain selkäsaunassa, kun sirkusessa esimerkiksi maailmanmestarihyökkääjä Marko Anttila pisti nahinaksi Nikita Tsherepanovin kanssa ottelun päätöserässä.

Jokerien kotisivujen mukaan Lokomotiv-hyökkääjä Andre Petersson oli hakenut alati päähän kohdistuneita niittejä. Niistä räikein nähtiin kolmannessa erässä, ja kohteena oli Markus Hännikäinen. Tapauksesta ei jaettu jäähyjä, mutta telkkä lensi useammasta pöntöstä nokkapokkien myötä.

– Normaalia playoff-kiekkoa. Kaukalon sisällä tapahtuu kaikenlaista, johon pelaajat reagoivat, Marjamäki hymähti.

Jokerit otti kaikkiaan 61 jäähyminuuttia, ja isompia rangaistuksia saivat Nicklas Jensen, Artur Kajumovin kanssa tapellut Viktor Lööv, niin ikään hanskannut Anttila, Alex Grant ja Jesse Joensuu.

– Unohdetaan tämä peli mahdollisimman nopeasti ja palataan perusasioiden äärelle. Pitää puolustaa, pelata kurinalaisesti ja kamppailla. Enemmän pitää lyödä likoon niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Uskon, että tämän pelin loppu jätti sopivaa nälkää sunnuntain peliin, Marjamäki sanoi.