NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä muistutettiin viikonloppuna siitä, että Kasperi Kapanen on päässyt Pittsburgh Penguinsissa aikuisten oikeasti kovaan liekkiin tällä kaudella. Nuorten maailmanmestari on latonut kauden 24 pelissä tehot 7+11=18 (+12), ja osumista liki puolet (3) on voittomaaleja.

Se on yllättävä ja kova tilasto, sillä esimerkiksi viime kaudella suomalainen nakutti voittomaaleja vain kaksi kappaletta kuitenkin reilusti isommassa ottelumäärässä (69). Lisäksi koko NHL-urallaan suomalainen on latonut yhdeksän voittomaalia.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Kasperi Kapanen, with points in three straight contests, has scored two game-winning goals over that span. His three such markers in 2020-21 are already more than his 2019-20 total with Toronto (2 in 69 GP). #NHLStats

📺: PIT vs. BUF at 7 p.m. ET on NHLN, ATTSN-PT, MSG-B

Sunnuntaiyönä reilut 16 minuuttia pelannut hyökkääjä jäi tehoitta, mutta Pens juhli. Surkea Buffalo Sabres kaatui 3-0, ja maalia kohti kolmesti ampuneen Kapasen joukkue nousi jo 35 pisteeseen. Viime vuosikymmenen yksi dynastioista on itäisessä divisioonassa kolmosena, kuusi pistettä ensimmäistä putoajan paikkaa edellä.