Kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -voittaja Anze Kopitar, 33, on loistanut Los Angeles Kingsin väreissä tällä kaudella jopa poikkeuksellisen kirkkaasti, jos tuijotetaan puhtaasti tehoja. Slovenialaismestari on taalaliigan pörssissä 30 pelatun ottelun jälkeen peräti seitsemäntenä saldolla 8+29=37 (+4). Pelaaja on tiedetty pistepörssissä normaalisti takuuvarmaksi noin 30:n parhaan joukkoon yltäjäksi, mutta nykyinen vire menee normivireen yli kirkkaasti.

Kings-kippari Kopitar on takonut tehoja pitkissä pötköissä, mutta myös useamman tehopinnan pelit ovat tulleet tutuiksi.

Pistetahti on hämmentävän kova, sillä Kopitarin saldo on neljänneksi isoin Kingsissä kaudesta 1995-96 lähtien kauden 30 ensimmäisen ottelun otannalla. Sentterin edellä ovat vain Zigmund Palffy ja Wayne Gretzky.

Slovenialaisen kotipelipisteputki on peräti yhdeksän ottelun mittainen, ja edellisen kerran LA:sta parempaan on pystytty kaudella 1993-94 Jari Kurrin (14) ja Gretzkyn (11) toimesta.

Kun maanantaiyönä Slovenian timantti saalisti 3-1-voittoon päättyneessä Vegas Golden Knights -pelissä tehot 0+2, summasi Kopitar jo uransa 117. useamman syöttöpisteen ottelun. Kingsissä hänen edellä kyseisessä tilastossa ovat Gretzky (202), Marcel Dionne (192), Dave Taylor (123) ja Luc Robitaille (118).