Patrick Marleau tekemässä kaikkien aikojen mittavinta NHL-uraa – saavutti toisen sijan tärkeässä tilastossa

© Kuva: Getty Images

Patrick Marleau on korkealla yhdessä arvostetuimmista tilastoista NHL-pelaajien keskuudessa. Viime yönä 41-vuotias hyökkääjä ohitti Mark Messierin pelattujen NHL-pelien määrässä ja nousi kaikkien aikojen toiseksi eniten NHL-otteluita pelanneeksi pelaajaksi.

Ykkösenä majailee 52-vuotiaana NHL-uransa lopettanut Gordie Howe. Marleaun 1757 NHL-ottelua ei ole kuitenkaan kaukana ennätyksestä, joka tehtiin ennen kuin hän oli oppinut kävelemään. Howe pelasi urallaan 1767 NHL:n runkosarjaottelua, joten San Jose Sharksia lähes koko uransa edustaneen Marleaun tulisi ilman suurempia haavereita tämä ennätys saavuttaa.

Marleau on myös kaikkien aikojen 50. eniten pisteitä NHL:ssä kerännyt pelaaja. Hän on kuuden pisteen päässä massiivisesta 1200 pisteen rajasta.

Marleaun uraa ovat verottaneet kaksi NHL:n työsulkua sekä kaksi koronapandemian lyhentämää tynkäkautta, mikä tekee hänen ottelumäärästään vielä ihmeellisemmän. Ilman yllätyksiä Marleau ohittaa Howen NHL-otteluiden määrässä Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä aamuyönä 20.4. Vegas Golden Knightsia vastaan.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?