KalPa tiedotti tiistaina nettisivuillaan useasta eri pelaajasiirrosta, jotka vaikuttavat huomattavasti sekä kuopiolaiseen liigajoukkueeseen että Mestiksessä pelaavaan Iisalmen IPK:hon.

Tiedotteessa kerrotaan, että IPK:n sopimuspelaajista maalivahti Henrik Tikkanen sekä pakit Hugo Gallet ja Roope Laavainen edustavat loppukauden ajan liigalaumaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan pakit Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä hyökkääjä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

– Tämä on osoitus erittäin toimivasta, hedelmällisestä yhteistyöstä jota teemme IPK:n kanssa monella eri tasolla. Pelaajat (Tikkanen, Gallet, Laavainen) ovat ottaneet kovia kehitysharppauksia Iisalmessa syksyn aikana ja ovat omilla esityksillään ansainneet paikan liigajoukkueen kokoonpanossa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoi.

LUE MYÖS: Huh, mikä lista! Liigan siirtoikkuna sulkeutui – nämä pelaajat jäivät yhä ilman seuraa

Mainituista nimistä etenkin Hjorth sekä Mäenpää ovat kiinnostavia tapauksia. Ruotsalaispeluri on pelannut tällä kaudella Suomessa kaikkiaan 10 ottelua IPK:n lisäksi KalPan U20 SM-sarjajoukkueessa tehden näissä yhteensä tehot 2+1=3 (-9). Se mielenkiintoinen seikka on se, että peluri on Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin neloskierroksen 104. varaus juhannukselta 2019.

Tällä kaudella Liigassa debytoinut Mäenpää puolestaan takoi viime talvena Jokerien paidassa U20 SM-sarjassa 52 pelissä tolkuttomat tehot 12+37=49 (+19). Tämän kauden saldo KalPan vastaavassa on 13 kamppailun jälkeen 4+10=14 (+4).

Savossa menee lujaa, sillä kuopiolaisjoukkue keikkuu Liigassa upeasti viidentenä ja IPK Mestiksessä jopa kolmantena.