San Jose Sharksin seuraikoni Patrick Marleau on avoin mahdollisuudelle siirtyä viime kauden tapaan loppukauden vuokrapelaajaksi Stanley Cupin voitosta kamppailevan seuran riveihin.

41-vuotias hyökkääjälegenda antoi asian tiimoilta avoimen haastattelun The Athleticille.

– En välttämättä etsi siirtovaihtoehtoja aktiivisesti. Se saattaa kuitenkin tapahtua siinä tilanteessa, että löytyy seura joka haluaa minut. Silloin tätä vaihtoehtoa on ainakin harkittava vakavasti, Sharks-ikoni vahvistaa.

– Stanley Cupin voittaminen on yhä tavoitteeni, Marleau muistuttaa.

Marleau kaupattiin vuosi sitten siirtotakarajalla Pittsburgh Penguinsiin, josta tämä palasi täksi kaudeksi Sharksiin vuoden ja 700 000 dollarin minimisopimuksella. Kanadalaishyökkääjä myöntää Sharksin GM Doug Wilsonin ilmoituksen uudelleenrakennuksesta olleen kova paikka.

– Sitä oli vaikea niellä. Kauden alla sinulla on aina korkeat odotukset ja toiveet. Haluat saada kaudelle hyvän startin ja kamppailla pudotuspelipaikasta. Me emme ole onnistuneet siinä. Luonnollisesti, asioilla on aina myös bisnespuolensa, Marleau viittaa mahdolliseen siirtoonsa.

23 kautta NHL:ssä tahkonnut kesän 1997 kakkosvaraus ei ole itsekään onnistunut kuluvalla kaudella auttamaan joukkuettaan tehojen valossa, sillä konkari on merkkauttanut 30 peliin vaisut tehot 1+4=5.