Koronavirus koettelee Liiga-yhteisöä pahemmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Helsingin IFK:ssa on Jatkoajan tietojen mukaan todettu toistakymmentä koronatartuntaa. Myös SaiPassa on todettu tartunta. Lisäksi KooKoo on karanteenissa.

Keskellä pahinta koronakurimusta vasta itsekin Ruotsin EHT-turnauksen jälkeisestä karanteenista vapautunut Dominik Hrachovina julkaisee sisältöä, jossa kerrotaan koronaviruspandemian olevan median luoma huijaus.

Hrachovina julkaisi sunnuntaina Instagram-tarinassaan kuvan, jolla viitattiin median luoneen valheellisen tarinan koronaviruspandemiasta (lue lisää täältä).

Tshekkimaalivahdin välittämä viesti on täydellisen epäkunnioittava kaikkia niitä kohtaan, joille koronapandemia on aiheuttanut kärsimystä.

Mitähän esimerkiksi lähes kuukauden mittaisen tehohoitojakson läpi taistellut Pekka Virta mahtaa ajatella Hrachovinan suhtautumisesta pandemiaan?

Vastuu kulkee sananvapauden kanssa käsi kädessä

Julkisessa ammatissa työskentelevällä Hrachovinalla on normaalia suurempi vastuu sanomisistaan. Tappara-vahti on monelle esikuva.

Nyt Hrachovina käyttää julkista asemaansa vaarallisella tavalla. Pandemiaan liittyvien salaliittoteorioiden jakamisen lisäksi tshekkiläinen on julkisesti tukenut diktatuuriin pyrkivän Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ajatuksia.

Hrachovina on päässyt sanomisistaan toistaiseksi hämmästyttävän vähällä.

Tshekissä käytökseen puututtiin. Mitä tekee Tappara?

Hrachovina toi mielipiteensä koronaviruspandemiasta esiin jo marraskuussa Karjala-turnauksen yhteydessä. Sport.sk:lle antamassaan haastattelussa Tappara-vahti kutsui pandemiaa median keskimäksi teatteriksi.

Tuolloin Tshekin maajoukkueen päävalmentaja Filip Pesan puuttui julkisesti maalivahtinsa lausuntoihin. Samalla hän irtisanoutui omasta ja Tshekin maajoukkueen puolesta Hrachovinan mielipiteistä.

Se oli Pesanilta ryhdikäs ulostulo.

Nyt viimeistään on Tapparan vuoro tehdä valinta. Joko se hyväksyy kaikessa hiljaisuudessaan Hrachovinan käytöksen. Toivottavasti se kuitenkin asettuu poikkiteloin maalivahtinsa kanssa.

Julkisesti Hrachovinan käytökseen puuttumalla se asettuisi kaikkien pandemiasta kärsineiden puolelle.