Mikkelissä kuohui: Tuomarivirhe johti ulosajoon, Jukurien luotsi hiilenä – “Jos pelaaja vetää vihkoon, joutuu siitä kärsimään – jossain muualla se ei mene näin”

© Kuva: Juha Tamminen

MIKKELI. Jukurien ja Tapparan liigapelissä läikkyi lauantaina urakalla, ja lukemiin 4-7 päättyneen ottelun toinen erä oli pelin puhuttavin. Isäntien Brandon Yipin siirretyn rangaistuksen aikana Jukurit koski kiekkoon, mutta peliä ei yllättäen vihellettykään poikki. Tämän tilanteen tuoksinassa mikkeliläisluotsi Marko Kauppinen menetti hermonsa täysin.

Jukurit sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen ja luotsi suihkukomennuksen. Kahden miehen alivoiman Jukurit kesti, mutta heti sen loputtua Tappara iski pelin ratkaisseen 2–4-maalin.

– En nähnyt sitä, joten paha sanoa, maajoukkueen mukaan lähtevä Jukurien Axel Rindell viittasi Yipin tapaukseen mielipidettä kysyttäessä.

Jukurien kakkosluotsi Jari Kauppila (arkistokuvassa) sen sijaan otti kantaa tapaukseen lehdistötilaisuudessa – ja urakalla ottikin.

Sen vetäjä Heikki Siitonen kysyi seuraavaa: Miten kotijoukkueessa näitte tunteikkaan ja tilannerikkaan ottelun?

– No, miten sen nyt näkee sitten. Jokainen näkee, miten näkee. En tiedä, tuomarit ainakin näkivät jotenkin eri tavalla kuin me, luotsi pauhasi.

Toinen erä oli Jukureille synkkä, kun Tappara kiskoi peräti neljä maalia ja Kauppinen lensi pihalle. Vieraiden ykkösparin pakit Valtteri Kemiläinen ja Maksim Matushkin summasivat pelissä yhteensä tolkuttomat tehot 1+8=9.

– Täällä yritetään kehittää pelaajia koko kausi ja välillä tuntuu, että yritetäänkö muussa paikassa kehittää tätä toimintaa. Jos meillä pelaaja vetää vihkoon, niin se joutuu siitä kärsimään – on katsomossa.

– Jossain muualla se ei mene ihan näin, Kauppila manasi kunnolla.

Jukurit jatkaa taistelua, ja pudotuspelipaikkaan on matkaa seitsemän pinnaa. Joukkueen suurin epäkohta on suuri ailahtelu, kun perjantain JYP-peli oli kaikkiaan komea esitys. Vaikka nyt omiin meni neljä, ei vuoristorataa selitelty esimerkiksi viikon kuormituksella – alla oli jo valmiiksi kolme peliä.

– En usko, että jäi kunnosta kiinni, jäähyt oli tyhmiä. Ei neljän pelin viikko hirveästi eroa kolmen pelin viikosta, Rindell summasi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.