Viime aikoina Liigassa selkeästi piristynyt HPK tiedottaa nettisivullaan muutoksista joukkueessaan.

Hyökkääjä Jesse Mankisen sopimus on purettu osapuolten yhteisellä päätöksellä. 29-vuotias Mankinen pelasi kuluvalla kaudella loukkaantumisen vuoksi vain viisi ottelua ilman tehopisteitä.

Mankisen viime ajat ovat olleet vaikeita, sillä kaudella 2018-19 Pelicans-paidassa 57 ottelussa 39 (14+25) tehopistettä nakutellut taituri summasi viime kaudella 39 Liiga-ottelussa vain 11 (6+5) tehopinnaa ja siirtyi loppukaudeksi Sveitsin pääsarjaseura Davosin rivehin, jossa kuuden ottelun saldo oli kaksi syöttöpinnaa.

Maalivahti Joona Voutilainen on puolestaan vuokrattu loppukaudeksi KooKoohon.

Viime kaudella päävastuun HPK:n maalilla kantanut Voutilainen on pelannut kuluvalla kaudella ainoastaan seitsemän ottelua murheellisin tilastoin. Sesongin torjuntaprosentti on 83,2 ja selän taakse on tehty keskimäärin 4,32 maalia ottelua kohden.

HPK on voittanut viimeisistä kuudesta ottelustaan peräti viisi ja noussut Liigan runkosarjassa 13.sijalle. Viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Ässiin on matkaa 12 pistettä.