HPK tiedotti keskiviikkona tehneensä yksivuotiset jatkosopimukset maalivahti Eetu Laurikaisen, hyökkääjä Juuso Ikosen ja puolustaja Atso Lehtisen kanssa. Myös maalivahti Daniel Lebedeffin sopimuksessa ollut optio kaudesta 2021-22 käytettiin samalla.

Erityisesti Laurikaisen ja Ikosen jatkosopimukset ovat äärimmäisen merkittäviä HPK:n ensi kautta ajatellen.

Tammikuussa Hämeenlinnaan siirtynyt Laurikainen on pelannut tällä kaudella Liigassa 15 ottelua komealla torjuntaprosentilla 92,62.

Ikonen on taas tehnyt tällä kaudella 39 otteluun pisteet 9+16=25. Huomioitavaa on se, että näistä pisteistä 12 on syntynyt helmikuussa.

HPK:n tiedote:

Tammikuussa Kerhoon saapunut Eetu Laurikainen on vakuuttanut. Laurikaisen 15 tällä kaudella pelatun ottelun torjuntaprosentti on 92,62. Aisaparikseen 28-vuotias Laurikainen saa jälleen ensi kaudella Daniel Lebedeffin, kun HPK käyttää sopimusoptionsa. 21-vuotias Lebedeff on pelannut tällä kaudella yhteensä yhdeksän ottelua.

– Eetu on luotettava, rauhallinen maalivahti, joka on osoittanut meille, että pystyy voittamaan pelejä. Eetu on antaa rauhaa puolustuspelaamiseemme luotettavuudellaan. Hänellä on kyky olla ratkaisuhetkillä parhaimmillaan. On päässyt hyvin peliin mukaan pitkän pelitauon jälkeen ja on erittäin tärkeä osa ensi kauden joukkuettamme, kertoo Toivola.

– Danielin haluamme pitää HPK:ssa, sillä laadukkaan harjoittelun myötä hänessä on potentiaalia olla tulevaisuudessa hyvä maalivahti.

Juuso Ikonen jatkaa myös oranssissa tulevalla kaudella. Koko kauden HPK:n kärkikentissä operoinut Ikonen on erityisesti helmikuussa ollut pelipäällä. 25 tehopistettä tällä kaudella tehnyt Ikonen on napsinut niistä helmikuussa 12.

– Haastavan alun jälkeen Juuso on osoittanut olevansa erittäin tärkeä osa kärkikenttiämme. Rightin pelaajana hän tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia hyökkäyspeliimme. Ensi kaudellakin hän pystyy pelaamaan luotettavasti ja tuloksekkaasti niin laidassa kuin keskikaistalla, kommentoi Toivola.

Puolustaja Atso Lehtinen jatkaa kasvattiseurassaan myös ensi kaudella.

– Atso on päässyt haistelemaan Liiga-ympyröitä tällä kaudella ja nyt odotamme kehityksen jatkuvan vahvan harjoittelun kautta, pohtii Toivola.