Seurasiirto, maaleja, oivia maaleihin johtaneita syöttöjä, penkitys… Tappelu!

Patrik Laine on ollut tällä kaudella otsikoissa, jos mahdollista, vielä aiempaakin enemmän erilaisten yllättävienkin käänteiden johdosta.

Tuorein, puhuttavin tapaus on parin päivän takaa, jolloin Columbus Blue Jacketsin suomalaistykki hanskasi Chicago Blackhawksin Brandon Hagelin kanssa. Suomalaisensikertalainen ei pudonnut heti alkuun, vaan haastoi kollegan ihan miehekkäästi.

Vaikka Laine ehkä lopulta hävisikin matsin, ei häntä tyrmätty joukkueen sisällä, vaan päinvastoin. Blue Jackets -luotsi John Tortorella kiitteli urhoaan, joka puolusti kovan töötin saanutta ykkössentteri Jack Roslovicia.

– Tykkäsin siitä, miten hän reagoi taklaukseen. Hän puolusti joukkuekaveriaan. Kaikki tykkäsivät siitä. Yleensä ottaen emme halua tapella usein, mutta Laine tappeli oikeista syistä, Tortorella oli sanonut aiemmin muun muassa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Tortorella ei ollut tuoreeltaan joukkueesta siis ainoa, joka kehui Lainetta. Kommentoijien kastiin liittyi myös TSN:n toimittaja Ray Ferraro. Hän muistutti, että Hagel (180 cm, 79 kg) on Lainetta (193 cm, 91 kg) selvästi pienempi, eikä tämä välttämättä tiennyt, mitä tehdä suomalaisen kanssa.

Laineen sen sijaan pitäisi tietää kuulemma keskittyä työhönsä, maalien latomiseen.

– Jos olisin Columbus-tyyppi, en haluaisi Laineen tekevän tuollaista. Hän on tehnyt neljä maalia, joten mitä jos Laine vaan jatkaisi sitä puuhaa?

– Tästä tappelusta… En nyt oikein tiedä, toimittaja jatkoi ympäripyöreästi.

Toki Tortorella toivoo Laineelta muutakin, vaikka hän hanskaamista ylistikin. Luotsi kertoi ajatuksiaan puolestaan CJB Radiolle.

– Laine osaa myös ”voimapelin” ja hän on vahva kiekon kanssa. Haluan Laineen kuljettavan kiekkoa ja tuovan sitä maalille sekä muita ukkoja mukanaan. Hänellä on kyky katsoa kaukalon tyhjälle puolelle, ottaa muut kundit mukaan ja hidastaa peliä.

– Jos yleisö lukee mediasta Laineesta, on siellä mainintoja vain hänen kudista. Laine osaa tehdä maaleja, joo kyllä! Mutta hän osaa myös luistella ja hyökätä kiekon kanssa.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Onko tässä mitään tolkkua? NHL-hyökkääjä uskomattoman pomputtelun kohde, siirtyy jo kauden kolmanteen joukkueeseen – ”Hänen suhteen ei ole mitään suunnitelmia”

Siis mitä täällä taas tapahtuu? Kultaleijona hämmentävässä pisteputkessa NHL:ssä, noussut tulokkaiden pörssissä huippusijoille: ”Olen todella vaikuttunut”

Vaisuus vihdoin muisto vain? Teuvo Teräväinen selätti karut terveyshuolet – ja sivusi komeaa ennätystä: ”Tämä on ollut kovaa aikaa”

Patrik Laineen lähtö ei taida sekoittaa – Winnipeg Jetsin tähti ollut tajuttomassa tikissä, ohitti jo Teemu Selänteen kovassa tilastossa