Järjetöntä! Ylistetty suomalaistulokas heivattiin jälleen katsomoon NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Torstain vastaisen yön NHL-kierroksella pelattiin vain kaksi ottelua, joissa tositoimissa nähtiin kaikkiaan viisi suomalaista.

Toronto Maple Leafsin valmennus on päättänyt kouluttaa vajaan parin vuoden takaista MM-kultapuolustaja Mikko Lehtosta NHL:n tavoille kovalla kädellä, sillä kahteen edellispeliin kaksi syöttöpistettä iskenyt viime- ja alkukauden KHL-supertähti oltiin jälleen heivattu katsomon puolelle ottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

27-vuotiaan Lehtosen penkitystä voidaan pitää todella yllättävänä, sillä mies on iskenyt alkukauden kuudessa pelaamassaan ottelussa tehot 0+3, minkä lisäksi myös plusmiinus-sarake näyttää komeasti plussaa (+3).

Varsinkin miehen viimeistä edellisessä ottelussaan keräämät tehot 0+2 saivat peliesityksen lisäksi tuolloin ylistävät kehut sekä päävalmentaja Sheldon Keefeltä, että mm. joukkueen megatähti Auston Matthewsilta. NHL:ssä maine ja kunnia on todellakin katoavaista, sen on suomalaistulokas saanut alkukaudella tuta kantapään kautta.

Leafs voitti ottelunsa Canadiensia vastaan lopulta maalein 4-2. Sekä paluun kaukaloon tehnyt Joel Armia että Montrealin muut suomalaiset Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät ottelussa ilman tehomerkintöjä.