Mikkelin Jukurit ravisteli viime viikolla kiekkomaailmaa. Liigan pienin seura tiedotti, että joukkuetta valmentaisi seuraavat vuodet NHL-legenda Olli Jokinen.

Jokisen päävalmentajapesti oli iso yllätys, sillä hän ei ole koskaan aiemmin valmentanut ammattilaissarjassa. Iltalehden haastattelussa Jokinen kuitenkin paljasti, että viisi eri seuraa oli kiinnostunut palkkaamaan hänet päävalmentajakseen.

– Jukurit teki tässä asiassa aloitteen, seura kyseli kaveriltani kiinnostustani hommaan. Kaverini vastasi, että ei ole kiinnostusta, koska hän tiesi minun kontakteistani muiden seurojen kanssa. Sanoin kaverille, että älä vastaile mun puolesta. Siitä kaikki käynnistyi, Jokinen kertoo Iltalehdelle.

Ennen Jukurit-pestiäkin Jokinen on herättänyt kiinnostusta valmentajamarkkinoilla. Hänelle tarjottiin muutama vuosi sitten apuvalmentajan paikkaa NHL:ssä ja KHL:stä. Ruplaliigan pesti kuitenkin kaatui seurapomon pidätykseen.

Jokinen kertoi suoraan, miksi hän päätyi tällä kertaan valitsemaan juuri Jukurit.

– Seuran ja mun arvomaailmat kohtasivat. Se rehellisyys, joka kumpusi Jukurien johdon puheista, sytytti mut. Se, mihin seura haluaa jatkossa mennä ja mitä siellä aiotaan esimerkiksi junioripuolella tehdä, kiehtovat minua, Jokinen paljastaa.

– Lisäksi Jukurit oli se paikka, missä tunsin, että saan eniten tukea ammattilaistason päävalmentajauran alussa.