Anton Lundellin vahvan ketjun tekeminen ei kääntänyt Ruotsin turnauksen avauspeliä Suomelle – venäläisvekkulin erikoinen neronleimaus latisti lopullisesti

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonien debytantti Anton Lundellin johtama kakkosketju Jere Innala – Lundell – Niko Ojamäki oli jo kääntämässä jääkiekon Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen avauspeliä sinivalkoisille, mutta Suomen väkevä toinen erä ei riittänyt voittoon Venäjää vastaan 2-3-tappiossa.

Suomen maalin iski vahvassa toisessa erässä HPK:ssa liekehtinyt Innala Ojamäen poikittaissyötöstä ja kolmoserässä Juuso Puustinen. Viimeisen kaksikymppisen loppupuolella Innala sai kiekon taas reppuun, mutta Venäjän tolppien välissä torjunut vekkuli Alexander Samonov potkaisi maalin pois paikaltaan, ennen kuin kiekko oli repussa. Osuma hylättiin, mutta jäähyn Venäjä tilanteesta sentään sai.

Oli maalin potkaiseminen paikaltaan tahallinen, vahinko tai vaikka tahallinen vahinko, vei se Suomelta ison osuman ja kenties jopa varsinaisen peliajan tasapelin.

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä fiksusti puolustanut Venäjä avasi viikonlopun rupeaman voitolla iskien maalinsa avaus- ja päätöserässä. Ottelun tehomiehet olivat Venäjän ykkösketjun laiturit Ivan Tsekhovits (1+1) ja maan kapteeni Damir Zhafjarov (0+2).

Leijonat on hävinnyt jo kolme peliä putkeen, kun joulun alla Venäjällä pelattu EHT-kiertueen Channel One Cup lasketaan mukaan. Suomen maaliero on näissä peleissä karmea 4-12.