Tähtipelaajiaan kohujen saattelemana menettänyt tulisieluinen John Tortorella puhui Patrik Laineesta – luvassa ”kovaa rakkautta”? – ”Aion pitää ukot vastuullisina”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets -luotsin John Tortorellan ja joukkueen uuden tykki Patrik Laineen luonteet tietäen kaksikon tulevat yhteistyöt voivat johtaa ihan mihin vaan. Räiskyntään, menestymiseen, karmeisiin voittoihin tai totaalisin sulamisiin… Ihan mihin vaan.

Luotsi on nyt avannut ajatuksiaan Laineesta pohjoisamerikkalaismedia Sportsnetille. Suomalaistykkiä kuulemma kohdellaan samalla tavalla kuin vaikkapa Pierre-Luc Dubois’ta – luvassa voi kuulemma olla kovaakin rakkautta.

Sehän se kuulostaa siltä, että tosiaan mitä vaan voi olla luvassa.

– Parasta mitä voin tehdä pelaajan hyväksi, on olla rehellinen tätä kohtaan joka päivä, Tortorella selitti.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on takonut taalaliigan 340 ottelussa 148 pömpeliä. Tortorella nosti Laineen suhteen esille maalien mättämisen sekä ylivoimapelaamisen – niitä lienee odotettavissa ja luvassa.

– Meillä on ollut vaikeuksia maalien tekemisessä viime vuosina. Olen keskustellut nyt Paten kanssa. Hän on erittäin älykäs kaveri, joka haluaa tietää ketjukavereistaan sekä asemastaan ylivoimalla.

– Kun olen seurannut häntä kaukaa, niin voin sanoa sen, että hän on niin vaarallinen tullessaan sinne kaukalon vasemmalle puolelle.

62-vuotiaalla yhdysvaltalaisella on nyt kuulemma jopa kuusi eri variaatiota hyökkäysketjuista.

– Kuka tietää, mikä on esimerkiksi terveystilanteemme hänen saapuessa tänne. Katsotaan, mitä tapahtuu, ja katsotaan, miltä tilanteemme näyttää myöhemmin.

Kuten Winnipeg Jetsiin siirtyneen Dubois’n kohtalo todisti, on Tortorella todellakin tulisieluinen persoona. Laine pääsee silti hyviin käsiin, kun valmentaja ajattelee ilmeisesti pelaajia ensiksi.

– Minun tehtäväni on puskea pelaajia eteenpäin. Aion pitää ukot vastuullisina. Meillä on tiettyjä standardeja.

– Jos joku jätkä ei halua olla täällä, on se minulle kuin isku vatsaan.

Tortorellan aikana Blue Jacketsista ovat lähteneet enemmän ja vähemmän myrskytessä Dubois’n lisäksi esimerkiksi venäläiset Sergei Bobrovski ja Artemi Panarin.

LUE MYÖS:
Pierre-Luc Dubois’n kohtalo vei päähuomion tehoille nousseen Mikko Koivun paluussa – taas tähden menettänyt John Tortorella: “No h*lvetti, meillä on ollut konflikteja!”

”Minulle tämä ei ole vaikeaa!” Persoona John Tortorella teki siirtohuhuissa olevalle Pierre-Luc Dubois’lle kylmät, pelaaja reagoi täysin poikkeuksellisella tavalla