Chicago Blackhawksin debytanttivahti Kevin Lankinen jatkoi mahtavia otteitaan taalaliigassa, vaikka joukkue Nashville Predatorsille taipuikin torstaiyönä. Preds oli parempi 2-1 pelissä, jossa kevään 2019 maailmanmestari otti sekopäiset 41 torjuntaa.

Kiekko-Vantaan kasvatin nollapelihaave meni plörinäksi taas vasta päätöserässä ajassa 45.24 Nick Cousinsin maalattua Predatorsille. Osuman syöttänyt Matt Duchene oli voittolaukauskisassa ainoa kolmesta ampujasta, joka onnistui ohittamaan NHL:n tuoreen debytantin.

Ottelu oli Lankiselle hänen NHL-uran ensimmäinen voittolaukauskisaan venynyt kamppailu. Kun Malcolm Subban torjui joukkueen edellisessä pelissä, voittolaukauksien jälkeen lukuihin 2-3 päättyneessä Preds-ottelussa, oli suomalaisvahdilla nälkää palata tolppien väliin.

– Ehdottomasti, Lankinen sanoi Chicagon kotisivuilla.

– Mielestäni Subban pelasi hienon pelin. Olin iloinen nähdessäni hänen pärjäävän. Hän on tehnyt töitä todellakin ahkerasti ja hän on loistava jannu, Slovakiassa sensaatiomaisen MM-kullan torjunut suomalainen jatkoi.

– Minulla, Subbanilla ja (Collin) Delialla on tosi hyvät suhteet. Me ajamme toisiamme eteenpäin. Joka kerta, kun yksi äijä pelaa hyvin, haluaa sitä vain itse hypätä askiin ja pelata paremmin. Sehän on win-win-tilanne!

Chicagon ykkösvahdin paikkaa tosissaan havittelevan pelurin torjuntaprosentti on nyt pelaajan uran neljässä ensimmäisessä startissa maaginen 93,1. Tilastoja pilkkoen ottelukohtaiset prosentit ovat ensimmäisestä viime yön peliin 83,3, 96,8, 92,6 ja 97,6. Otteluissa Chicago ei ole jäänyt pisteittä kertaakaan! Hawks-luotsi Jeremy Colliton ei äskettäin myöntänyt sitä, että suomalainen olisi noussut nimelliseksi ykköskassariksi.

– Luotamme näihin kundeihin. Uskon, että heillä on kaikki tarvittava, mutta ne on myös siirrettävä peleihin. Se on onnistunut, luotsi pyöritteli.

Ilman NHL-varausta aikanaan jäänyt Lankinen on NHL:n torjuntaprosenttitilastossa liki sensaatiomaisesti kymmenentenä, ja samalla hän on kivunnut jo parhaaksi suomalaiseksi. Blackhawksin muista torjujista Subbanin pinnat ovat 88,9 ja Delian vastaavat 86,3.

– Lankisen esille nouseva seikka on se, että hänellä on hiljainen ja rauhallinen luottamus itseensä, eikä hän varsinaisesti ole yllättynyt… Rakastamme sitä pienen pientä röyhkeyttä, joka hänessä piilee. Se siirtyy joukkueeseenkin.