Winnipeg Jets joutui kohtaamaan tiistaiyönä epämiellyttäviä faktoja, kun ensiksi joukkue hävisi Toronto Maple Leafsille onnettoman toisen erän (maalit 2-1, laukaukset 22-6) takia. Vaahteranlehtipaidat veivät pisteet mukanaan luvuin 3-1.

Lisäksi murhetta toi ja tuo nälkävuoden pituinen loukkaantumislista. Nyt sivussa olivat muun muassa slovakialainen Marko Dano, kanukki Bryan Little ja jenkki Tucker Poolman – sekä suomalaistykki Patrik Laine.

Mikä on taannoin treenit kesken jättäneen hyökkääjän tilanne?

No, päävalmentaja Paul Maurice oli kertonut esimerkiksi Canoe.comin mukaan, että Laine oli osallistunut reissupelin alla jollakin tavalla joukkueen treeneihin, mutta pelaaja ei päässyt koskaan sellaiseen tilaan, jossa hän olisi tuntenut olonsa hyväksi.

– Hän haluaa varmistaa olevansa kunnossa. Meidän on tehtävä asialle jotakin. Minulla ei ole antaa mitään aikaennusteita, mutta en pidä Lainetta pitkäaikaistoipilaana.

– ”Päivä kerrallaan” on Laineen kohdalla rehellisin arvio, luotsi selvitti portaalin mukaan.

Jetsin arki jatkuu kiivaana, sillä esimerkiksi tammikuussa edessä on vielä kuusi peliä. Seuraavan viiden ottelun aikana otteluiden välinen tauko on pisimmillään yksi päivä.

– Haluamme saada Laineen takaisin kokoonpanoon. Toivoisin, että pelien välillä olisi enemmän breikkiä, jotta Laine ehtisi parantumaan. Mutta emme tuuppaa häntä takaisin rosteriin, ennen kuin hän on vakuuttunut kunnostaan, Maurice sanoi.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Coyotes-pelaaja yllättänyt tehoilullaan – voi nousta seuraavaksi jo legendaarisen Teppo Nummisen rinnalle

Nyt kuulostaa julmalta: “Ei hän hyvin pelannut” – Oilersin ykkösvahdiksi noussut Mikko Koskinen saa kovaa sapiskaa, sätti itsekin itsensä

Ja seuraava suomalaispotilas lasarettiin: Teuvo Teräväinen loukkaantui NHL:ssä, tilasta ei tietoa