Liigatilaston kärki uuteen uskoon: Kärppien Juhamatti Aaltoselta aivan tolkuttoman kova kuti

© Kuva: Juha Tamminen

Vaisussa Kärpissä pelaava Juhamatti Aaltonen todisti viimeksi tiistaina, että hänestä löytyy edelleen ruutia kovaksi kiekkoilijaksi viime aikojen ajoittaisista negatiivissävytteisistä puheista huolimatta.

Tällä kaudella yhdeksässä ottelussa tehot 2+7=9 (-1) kirjauttanut iiläinen pisti yhden tilaston tiistain HPK-pelissä uusiksi. Maailmanmestari läpsäytti nimittäin erään vedon 3-1-voittoon päättyneessä Kerho-pelissä aivan tolkuttoman kovalla vauhdilla 167,6 kilometriä tunnissa.

Aaltosen läpsäystä HPK-vahti Eetu Laurikainen ei saanut pysymään hyppysissään, vaan se putosi irtokiekoksi. Tämän sisään suti Cody Kunyk – ja häkki oli tottakai 2-1-voittomaali.

Kärppäpelurin kuti on 2,5 km/h kovempi kuin kakkosena tilastossa keikkuvan KooKoo-pakki Alexander Ytterellin. Yli 160:n ovat päässeet myös Jukurien puolustaja Axel Rindell (164,9), Lukko-sentteri Daniel Audette (164,3) ja Tapparan puolustaja Santtu Kinnunen (163,1).

LUE KESKIVIIKON LIIGAJUTUISTA MYÖS:
HPK-Kärpät-pelissä kohutapaus – Jere Innala tööttäsi Aku Rätyä ja sai kalliin jäähyn, luotsi synkkänä: “Meille on helppoa viheltää – ollaan viimeisiä, eikä muka ole väliä”