Liigassa tuskailevan jumbojoukkue HPK:n ja tekemisensä kanssa yhtä lailla tuskailevan Kärppien tiistain kohtaamisessa nähtiin toisessa erässä tapaus, joka puhutti pelin jälkeenkin vielä lehdistötilaisuudessa.

Kerhon 1-0-johtotilanteenssa Jere Innala sai toisen erän alussa kakkosen syynä myöhästynyt taklaus, jossa kohteena oli Kärppien Aku Räty. Oululaisten Twitter-tilin mukaan taklaus tuli aavistuksen myöhässä.

Oulun Kärpät

@OulunKarpatFi
Innala taklaa Aku Rätyä avojäällä aavistuksen myöhässä. #Kärpät ylivoimalle.

Innala tööttäsi Rätyä jonnekin ylävartalon paikkeille Kärppien puolustusalueella. Suurlupaus oli juuri luopunut pikkumustasta.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että jos oli niin sanottu late hit, niin hieman myöhässä nousi kyllä myös erotuomarin käsi tuossa tilanteessa, ottelun selostanut Oskari Saari arveli C Moren lähetyksessä.

– Kyllähän siinä Räty on kiekosta luopunut. Nämä ovat tulkinnanvaraisia tilanteita, kiekko ei ollut kenenkään hallussa, selostaja jatkoi asiantuntevasti.

HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen ei pitänyt kakkosesta lainkaan. Sen ylivoiman aikana Kärpät tasoitti ja meni lopulta 1-3-vierasvoittoon.

– Maaliin asti oli palikat kasassa. Tuli aika helposti se toinen jäähy, mitä ei kestetty. Se oli tavallaan tuomarivirhe, mikä kostautui vastustajan maalin muodossa, luotsi sadatteli Liigan nettisivujen lehdistötilaisuudessa.

– Se pitää tässä tilanteessa koittaa kestää ja sietää.

Ennen keskiviikon kierrosta HPK on Liigan jäähypörssissä kakkosena 387 minuutilla. Edellä on ainoastaan Ässät (435).

– Kyllähän tuo jäähysuhde on meille yllättävän karu, täytyy se myöntää. Ihmettelen monesti. Ymmärrän, että meille on helppoa viheltää. Ollaan sarjan viimeisiä, eikä muka ole väliä. Pahalta tuntuu, kun jälkeenpäin katsoo, ettei ole ihan lapaan mennyt.

– Pitää kääntää voimavaraksi.

Liiga keskiviikkona:
KalPa-Jukurit
Lukko-JYP
Pelicans-KooKoo
TPS-HIFK