Liigan jäähykuningas lähtee alkukauden seurastaan – uusi joukkue selviää myöhemmin

© Kuva: Juha Tamminen

Mestis-joukkue JoKP tiedotti Facebook-tilillään, että konkari Markus Kankaanperä (arkistokuvassa) lähtee Joensuusta. Kokeneen puolustajan sopimuksessa oli siirtopykälä, jonka pelaaja nyt käyttää hyödyksi.

– Kiekko-Pojat kiittää suuresti Markusta ajastaan Joensuussa ja toivottaa tsemppiä loppukauden peleihin.

Kankaanperän uusi seura tiedottaa sopimuksesta lähiaikoina. 40-vuotias kaksinkertainen Suomen mestari ehti pelata täksi kaudeksi nimensä JoPK:ksi muuttaneessa laumassa yhdeksän peliä pistein 1+5=6 (+2).

Pakki on tehnyt ammattilaisuraansa pääasiassa Liigassa, ja tutuksi hän on tullut muun muassa HIFK:n ja Jokerien sekä Sportin ja Tapparan paidoista. Vaasassa Kankaanperä oli kippari ja Tampereella apukapteeni.

Liigassa hän on pelannut upeat 1 024 runkosarjan peliä pistein 54+132=186 (+100), 166 pudotuspeliottelun saldo on 7+18=25 (+7). Jäähyminuutteja näissä on kertynyt hurjat 2 079 ja 160 kappaletta. Kankaanperä on Liigan runkosarjassa ainoa yli 2 000 jäähyminuutin mies.