Jääkiekon Stanley Cupin viime vuosikymmenellä jopa kolmesti (2010, 2013, 2015) voittaneen Chicago Blackhawksin uuden sesongin alku on ollut melkoista puuhastelua. Sanaa ei pidä ottaa pilkkana tai vähättelevänä, vaan faktana – ikävä kyllä.

Joukkue taipui hallitsevalle Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightningille tuplakohtaamisissa luvuin 1-5 ja 2-5. Viisi omiin kahdessa pelissä peräkkäin on eittämättä liikaa.

Maalivahtikaksikkoa Malcolm SubbanCollin Delia on helppo näyttää syyttävällä sormella – ehkä liiankin helppoa. Ensiksi mainitun torjuntaprosentti jäi lukemiin 84,8, kun Subbanin tilastoihin kirjattiin 28/33 torjuntaa. Delian tilastot jäivät lukemiin 24/29 ja 86,5.

Delian Tampa-pelin sössiminen todisti kaikessa koomisuudessaan Chicagon kauden alun surkeuden. Vahti yritti painaa pikkumustan joukkuekaverilleen maalin taakse, mutta pieleen meni: Steven Stamkos katkoi syötön, passasi kiekon maalin eteen Ondrej Palatille ja reppu heilui. Delia itse kaatui maalin edessä yrittäessään paikata mokan.

Brady Trettenero

@BradyTrett
The Blackhawks season is going well...

– Blackhawksin kausi sujuu hyvin…, toimittaja Brady Trettenero kirjoitti Twitteriin ironisesti.

Chicagon luotsi Jeremy Colliton puolestaan näki, että hänen joukkonsa pelasivat jopa todella hyvin.

– Toisessa erässä aloimme pelaamaan kiekolla. Itse asiassa sitä seuranneiden virheiden takia he saattoivat mennä johtoon. Se oli kova juttu… Tulimme takaisin peliin, 0-3:sta 2-3:een, päävalmentaja jatkoi seuran kotisivuilla.

Yhtä kaikki, Chicago hävisi päästäen viisi maalia peräkkäin. Jokohan nyt vuoden 2019 maailmanmestari Kevin Lankisen oli syytä saada NHL-debyytti? Huonommaksi ei ainakaan voi enää mennä.